«Όσο κι αν είναι ενοχλητικό προς την κυβέρνηση, συμφώνησε σε όσα υποτίθεται ότι αντιστεκόταν. Θα έχουμε προνομοθέτηση μέτρων για μετά το 2018, μέτρα για τα οποία μας έλεγαν ότι είναι αντισυνταγματική κάθε προσπάθεια νομοθέτησής τους. Συμφώνησε στη μείωση και του αφορολόγητου και των συντάξεων -που ήταν απαιτήσεις του ΔΝΤ- αλλά και σε αλλαγές στα εργασιακά». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τα αποτελέσματα του Eurogroup (στον Τηλεοπτικό Σταθμό PELLAΝΕΤ και στον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Παπαδόπουλο). 

Παρουσιάζουν το άσπρο – μαύρο με non paper

Ο κ. Χαρακόπουλος πρόσθεσε ότι «κάθε φορά που αυτή η κυβέρνηση δήθεν διαπραγματεύεται ανεβαίνει ο λογαριασμός. Λοιπόν, ας σταματήσουν να εξαπατούν τον ελληνικό λαό, να εμφανίζουν το άσπρο - μαύρο. Επιχειρούν να χρυσώσουν το χάπι με τη θεωρία των δήθεν ισοδύναμων, για κάθε 1 ευρώ μέτρα σε μειώσεις συντάξεων ή αφορολόγητου μας λένε θα έχουν ισόποση μείωση άλλων. Ας τα δούμε σε ένα χαρτί, γιατί μέχρι στιγμής αυτά μας τα λέει μόνον η πλευρά της κυβέρνησης. Επισήμως δεν έχουμε δει μια επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά του υπουργού Οικονομικών. Παραδόξως, τελείωσε το EUROGROUP και δεν έχουμε μια δήλωση του κ. Τσακαλώτου, δεν έχουμε μια επίσημη επιβεβαίωση όλων αυτών που κυκλοφορούν με τα nonpaper του Μαξίμου. Είναι νέα μόδα αυτή! Δεν έχουμε επίσημες ανακοινώσεις αλλά nonpaper που ευκόλως διαψεύδονται». 

Οδεύουμε σε τέταρτο μνημόνιο

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τους πολίτες να αναλογιστούν που «βρισκόταν η πραγματική οικονομία το 2014 και που βρίσκεται σήμερα. Τέλη του ‘14 βγαίναμε πιά από την περιπέτεια των μνημονίων και αυτοί που υποτίθεται θα τα έσκιζαν, αυτοί που με ένα άρθρο και ένα νόμο θα τα καταργούσαν, μας έβαλαν με όλη αυτή την ιστορία του ανεκδιήγητου και απίστευτου υπουργού Οικονομικών, του κ. Βαρουφάκη, σε ένα τρίτο μνημόνιο και φαίνεται ότι οδεύουμε και σε ένα τέταρτο, αν μακροημερεύσει κι άλλο αυτή η κυβέρνηση, που από την μια “επιτυχία” μας πάει στην άλλη».

“Ντριπλάρουν” το ΑΣΕΠ με παρατάσεις συμβασιούχων

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο καυτηριάζοντας το γεγονός ότι «το τελευταίο διάστημα, με όλες αυτές τις συμβάσεις που παρατείνουν, με όλες αυτές τις προσπάθειες να “ντριπλάρουν” το ΑΣΕΠ με παρατάσεις συμβασιούχων, διογκώνουν το δημόσιο τομέα. Πέρυσι είχαμε μια αύξηση κατά 7 χιλιάδες των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτά επιβαρύνουν το δημόσιο και δυστυχώς, αυτή η επιβάρυνση λειτουργεί εις βάρος της πραγματικής οικονομίας, του ιδιωτικού τομέα, απ’ όπου αναμένουμε τη λύση για την έξοδο της χώρας από την κρίση».

Η ΝΔ είναι σαν το 166…

Ο Θεσσαλός πολιτικός κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «η ΝΔ στη συνείδηση του κόσμου είναι η παράταξη που πάντα στις δύσκολες στιγμές καλείται για να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά. Θα τολμούσα να πω ότι είναι σαν το 166, το νούμερο που παίρνουμε πάντα στη δύσκολη στιγμή. Η ΝΔ ζητά εκλογές γιατί το κόστος παραμονής αυτής της κυβέρνησης είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος που έχουν οι όποιες εκλογές. Κάθε εκλογική αναμέτρηση δημιουργεί μια πρόσκαιρη αναστάτωση, αλλά νομίζω ότι αυτή η αναστάτωση είναι πολύ μικρότερη από τη ζημιά που προκαλεί η παραμονή αυτής της κυβέρνησης». 

Δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω:

https://youtu.be/Yyblad21zkQ