«Με την αποστολή των παγιδευμένων με εκρηκτικούς  μηχανισμούς φακέλων στο Βερολίνο και στο Παρίσι, η εικόνα της χώρας καταρρακώνεται διεθνώς για μια ακόμη φορά, κι αυτό γίνεται σε μια εποχή που προσβλέπουμε στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος, ιδιαίτερα από την Γερμανία αλλά και την Ολλανδία». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την “εξαγωγή βίας” από τη χώρα μας (σε συνέντευξη στη Θεσσαλία Τηλεόραση και στον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Κολλάτο). 

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσέθεσε ότι κατέθεσε ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη όπου αναφέρει ότι «προβλέπεται από τον νόμο σε περίπτωση αποστολής πακέτου άνω των 100 γραμμαρίων, αν είναι παρών ο αποστολέας οφείλει να πιστοποιήσει τα στοιχεία του και να περιγράψει τι περιέχει το πακέτο, ενώ αν το πακέτο έχει αφεθεί σε γραμματοκιβώτιο θα πρέπει να περάσει από ειδικό μηχάνημα, στα ΕΛΤΑ και στο αεροδρόμιο. Υπάρχουν ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν. Φανταστείτε ότι θα μπορούσε να γίνει έκρηξη στο αεροπλάνο»!

Καταλήψεις από “αλληλέγγυους”

Όσον αφορά στα κτίρια που έχουν καταληφθεί, ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε πως κατέθεσε την τρίτη κατά σειρά ερώτησή του για το θέμα, καθώς στις δύο προηγούμενες δεν έλαβε απάντηση. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Έχουμε μια σειρά από δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, κατοικίες και ξενοδοχεία που καταλαμβάνονται στο όνομα της ανθρωπιστικής κρίσης από “αλληλέγγυους”. Η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες. Όλο αυτό κίνημα θέριεψε όσο ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση. Και σήμερα δέχονται τις συνέπιες και οι ίδιοι».

Ασφυξία στην πραγματική οικονομία...

Σχετικά με την αξιολόγηση ο αν. τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ υποστήριξε ότι «τα έχουμε κάνει μόνοι μας θάλασσα. Έχει παρέλθει πάνω από ένας χρόνος με ευθύνη κυρίως της ελληνικής πλευράς που δεν έχουμε κλείσει την αξιολόγηση. Η κατάσταση στη πραγματική οικονομία επιδεινώνεται. Έχουν αυξηθεί οι ανεξόφλητες οφειλές της πολιτείας προς τους ιδιώτες. Κι όταν το κράτος δεν πληρώνει επέρχεται ασφυξία. Το τραπεζικό σύστημα, επίσης, δεν παρέχει ρευστότητα γιατί δεν μπήκαμε στην ποσοτική χαλάρωση. Και αυτή η κατάσταση παίρνει την μορφή χιονοστιβάδας στην πραγματική οικονομία». 

Τέλος καύσης νεκρών ζώων

Αναφορικά με το τέλος περισυλλογής και καύσης νεκρών ζώων (που όπως αποκάλυψε ο κ. Κολλάτος επιβλήθηκε μέσω ΟΣΔΕ) ο κ. Χαρακόπουλος είπε ότι «την αξία αυτού που έχουμε την αντιλαμβανόμαστε όταν το χάνουμε», υπενθυμίζοντας ότι με Απόφαση που φέρει την υπογραφή του ως αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης είχε εφαρμοστεί δωρεάν το πρόγραμμα στη Θεσσαλία. 

Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση για τη ceta

Για την φέτα και τη συμφωνία CETA, μεταξύ EΕ-Καναδά, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε ότι «περισσεύει η σπέκουλα, και γι’ αυτό κατέθεσα ερώτηση, θέτοντας ξεκάθαρα ερωτήματα στην κυβέρνηση. Επειδή ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται, μπορεί κάποιοι να μπουν στον πειρασμό να κάνουν κερδοσκοπικά παιχνίδια με το αιγοπρόβειο γάλα. Όπως τότε, που παραιτήθηκα από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού, για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που αύξανε τις μέρες ζωής του φρέσκου γάλακτος, επιτρέποντας τις εισαγωγές από τη βόρεια Ευρώπη με αποτέλεσμα τη συμπίεση των τιμών του παραγωγού αγελαδινού γάλακτος. Δεν θα ήθελα να πάθουν το ίδιο και αιγοπροβατοτρόφοι. Κάλεσα την κυβέρνηση να θέσει σε εγρήγορση την Επιτροπή Ανταγωνισμού ώστε να μην παιχτούν τα ίδια παιχνίδια με άλλοθι τη CETA».

Επιπλέον, ο Θεσσαλός πολιτικός είπε ότι με την ερώτησή του ζήτησε από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει εάν υπάρχει δυνατότητα διαπραγμάτευσης πριν η CETA έρθει για επικύρωση  στη Βουλή, προκειμένου να υπαχθεί και η φέτα σε καθεστώς πλήρους προστασίας -από αυξημένη που επετεύχθη στη συμφωνία- όπως προτείνει η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας.