«Θέλω να πιστεύω ότι στις εκλογές της 7ης Ιουλίου οι πολίτες με την εμπειρία της 5χρονης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Μάθαμε πιά τι σημαίνει αριστερά, και θέλω να πιστεύω ότι στην κάλπη με την ψήφο μας θα πούμε ποτέ ξανά αριστερά!». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στη «Θεσσαλία Τηλεόραση» και στον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Κολλάτο. 

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε επίσης ότι «ο κ. Τσίπρας μέχρι τις ευρωεκλογές έλεγε πού βλέπετε να αποδοκιμάζεται η κυβέρνηση; Πουθενά δεν αποδοκιμάζονται υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη. Βέβαια, το τελευταίο διάστημα, δεν τους έβλεπα να πολυκυκλοφορούν. Τα λέει αυτά γιατί οι ίδιοι είχαν επιδοθεί σε τέτοιες συμπεριφορές. Στελέχη τους ήταν που προπηλάκιζαν, εξύβριζαν, χλεύαζαν στις παρελάσεις στεκόμενοι απέναντι από την εξέδρα. Τι άλλαξε και σταμάτησαν. Αυτοί που ήταν από την απέναντι πλευρά της εξέδρας και ύβριζαν και χλεύαζαν και μούτζωναν, ανέβηκαν στις εξέδρες. Νομίζω η αλλαγή είναι πολύ εύκολα κατανοητή. Εμείς, λοιπόν, δεν καλέσαμε ποτέ τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν τις ίδιες αυτές τακτικές και μεθόδους. Τους καλούμε την ώρα της κάλπης να δείξουν την αποδοκιμασία τους. Να δώσουν ψήφο στην πολιτική αλλαγή, ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ γιατί πιστεύω έχει το πρόγραμμα, έχει το σχέδιο, για να πάρει μπροστάη οικονομία, να υπάρξουν επενδύσεις, να μειωθεί η φορολογία και οι ασφαλιστικές εισφορές, να ανοίξουν δουλειές, και έτσι θα παραχθεί πλούτος, θα δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης, έτσι θα έλθουν τα εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά που βρέθηκαν στο εξωτερικό αναζητώντας θέσεις απασχόλησης».

Τακτοποιήσεις πρώην και νυν συζύγων, θυγατέρων και ιδιαιτέρων…

«Εκείνο που προκαλεί περισσότερο την κοινή γνώμη και το αίσθημα περί δικαίου του κόσμου είναι ότι στη Βουλή αυτή την εβδομάδα που έμεινε ανοιχτή, παρά την προαναγγελία των εθνικών εκλογών το βράδυ των ευρωεκλογών, είχαμε πραγματικά ένα όργιο ρουσφετολογικών, φωτογραφικών διατάξεων. Είχαμε τακτοποιήσεις συζύγων, πρώην συζύγων, θυγατέρων, τέκνων, ιδιαιτέρων, διευθυντών. Εγώ δεν λέω ότι δεν γίνονταν και στο παρελθόν, αλλά τέτοιο όργιο δεν έχει ξαναγίνει».

Οι αγρότες στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ

«Το τρίτο μνημόνιο ήταν αυτό που έβαλε στον μεγεθυντικό φακό τους αγρότες. Κι εμείς δεχόμασταν πιέσεις να επιβάλουμε υπερβολική φορολόγηση στους αγρότες, και εμείς δεχόμασταν πιέσεις να καταργήσουμε τον ΟΓΑ, που ήταν το ταμείο των αγροτών, και να αυξήσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές. Και εμείς δεχόμασταν πιέσεις να καταργήσουμε το αγροτικό  πετρέλαιο. Κι εμείς δεχόμαστε μια σειρά πιέσεων για να θίξουμε μια σειρά από ζητήματα διαβίωσης των αγροτών. Δεν τα κάναμε και τότε ήμασταν εμείς οι σκληροί και οι ανάλγητοι και ήλθε η… κοινωνικά ευαίσθητη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τα κατήργησε όλα αυτά! Αυτά που κάποτε ήταν αυτονόητα σήμερα είναι ζητούμενα για τους αγρότες».