«Πέφτει άγριο μαχαίρι σε συντάξεις και αφορολόγητο, αλλά και άγριο “δούλεμα” με τα δήθεν αντίμετρα. Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι πια οι πρωταθλητές των μνημονίων. Σε 2 χρόνια μας έφεραν 2 μνημόνια, και μάλιστα το δεύτερο έχει μόνο μέτρα, δεν συνοδεύεται από χρήματα». Τα παραπάνω  τόνισε ο  αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στην Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του βουλευτή Ημαθίας κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καυτηρίασε το γεγονός ότι «προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία δεσμεύουν το μέλλον της χώρας και για μετά τη λήξη της θητείας της παρούσας κυβέρνησης, με επώδυνα μέτρα για το 2019 και το ’20. Είναι η επιτομή του αμοραλισμού και του κυνισμού. Λένε συνειδητά ψέματα, αλλά μέχρι πότε θα  εξαπατούν τους πολίτες; Ακούσατε το κ. Βαρουφάκη που αποκάλυψε ότι παραμονές των εκλογών ο κ. Τσίπρας του είπε ότι δεν θα εφαρμόσει το “πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης”. Μετά ήρθε το “παράλληλο πρόγραμμα” και το κλείσιμο των τραπεζών». 

ΦΠΑ όπως ο… χότζας

Αναφορικά με τις διαρροές για μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά προϊόντα από το 24 στο 13%, «στο πλαίσιο του “μασάζ” στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας για να υπερψηφίσουν το νέο μνημόνιο» είπε ότι «μου θυμίζει την γνωστή ιστορία με τον χότζα. Αφού επέβαλαν μια σειρά δυσβάστακτων φορολογικών μέτρων, αυξήσεων σε ασφαλιστικές εισφορές, κατάργηση αγροτικού πετρελαίου, φόρο στο κρασί κλπ, μειώνουν το ΦΠΑ που οι ίδιοι πριν λίγους μήνες αυξήσανε και έχουν το θράσος να πανηγυρίζουν».  

Ο Θεσσαλός πολιτικός είπε ότι δεν πρέπει να συγχέουμε το “επιθυμητό” με το ρεαλισμό. Να μην παρασυρόμαστε από το “επιθυμητό” που είναι το εύλογο αίτημα των εκλογών, διότι έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που είναι ικανή για τα πάντα, προκειμένου να παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία. Αναρωτιούνται πολλοί: που είναι οι αγανακτισμένοι της πλατείας; Θυμούμαι κι εγώ σε παρουσίαση βιβλίου μου τους συγκεντρωμένους που χλεύαζαν και λοιδορούσαν όσους προσέρχονταν στην εκδήλωση. Αν δεν είναι όλοι μετακλητοί υπάλληλοι, πάντως, με τον ένα ή άλλο τρόπο σιτίζονται από το κράτος».   

Τέλος, καυτηρίασε την απόπειρα οικοδόμησης κομματικού κράτους, ενώ αναφέρθηκε στην επικείμενη ΔΕΘ, όπου «ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει ολοκληρωμένη πρόταση για την προσέλκυση επενδύσεων και την έξοδο της χώρας από την κρίση».