Στη μεγάλη περιπέτεια της ζωής του και στη νικηφόρα μάχη που έδωσε κατά του Κορονοϊού, αναφέρεται ο Λαρισαίος βουλευτής Χρήστος Κέλλας με συνέντευξή του στην Ελευθερία της Κυριακής και στον Δημήτρη Κατσανάκη:

«…Εκείνο όμως που πραγματικά με εξάντλησε και έκανε δύσκολη τη ζωή μου ήταν ο διαρκής πυρετός και στη συνέχεια η επιδείνωση της κατάστασής μου την Παρασκευή. …Από την Κυριακή, ημέρα εισαγωγής μου και για 5 ημέρες ο πυρετός παρέμεινε σε πολύ υψηλά επίπεδα, 39 ακατέβατα. Την Παρασκευή 20 Μαρτίου είχα μια δραματική επιδείνωση της υγείας και απεικονιστικά και κλινικοεργαστηριακά. Εκεί θορυβήθηκαν ιδιαίτερα οι γιατροί. Βεβαίως δεν μου είπαν τότε όλη την αλήθεια, τι ακριβώς συμβαίνει, ούτε την ακριβή ακτινολογική εικόνα αλλά τους είδα πολύ ανήσυχους. Και μετά από σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, όπως μου είπαν, πρόσθεσαν κάποιο επιπλέον φάρμακο στην ήδη εφαρμοζόμενη αγωγή.

Οι ώρες στη Μονάδα αρνητικής πίεσης ήταν ατελείωτες. Όταν νύχτωνε δεν ξημέρωνε και όταν ξημέρωνε δεν νύχτωνε, μόνο άκουγα τους γιατρούς απ΄έξω, δεν τους έβλεπα.... Μιλούσα συχνά με την οικογένειά μου στο τηλέφωνο γιατί βρίσκονταν όλοι κλεισμένοι στο σπίτι λόγω της καραντίνας. Κάποια στιγμή μετά την καραντίνα με επισκέφτηκε ο γιός μου. Τον είδα από παράθυρο".

Σε ότι αφορά την φαρμακευτική αγωγή που έλαβε ο κ. Κέλλας αποκαλύπτει ότι οι λοιμωξιολόγοι του Πανεπιστημιακού δεν του χορήγησαν χλωρικίνη.

“Από την πρώτη ημέρα μου έδιναν Plaquenil. Όπως έπαιρνα μαζί και την αζυθρομικίνη, το γνωστό ZITHROMAX, συν τα δύο αντιβιοτικά για gram θετικά και gram αρνητικά μικρόβια, ευρεία κάλυψη για πιθανή επιλοίμωξη. Αυτά συνεχίστηκαν και τις επόμενες μέρες.”.

Τηλεφωνήματα δέχτηκε πολλά από φίλους και γνωστούς μετά το τέλος της περιπέτειάς του. Μεταξύ αυτών από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που του είπε ότι είναι ο καταλληλότερος πρεσβευτής απέναντι στον αγώνα που δίνεται κατά του Κορονοϊού, και από τον καθηγητή Τσόρδα.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr