Ανακοίνωση κατά της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του υπεύθυνου εκπρόσωπου κ. Αθ. Παιδή, εξέδωσε η Οργανωτική Επιτροπή του 2ου Ορειβατικού Αγώνα Τσαριτσάνης και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Απουσίαζε από τον 2ο Ορειβατικό Αγώνα Τσαριτσάνης ,παρ΄ ότι υποσχέθηκε στήριξη του αγώνα με λόγια ,στην πράξη όμως τίποτα. Ενώ η Οργανωτική Επιτροπή και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος τηρήσαμε τις υποσχέσεις και τη διαφημίσαμε τοπικά ,περιφερειακά και πανελλαδικά από τα ραδιόφωνα και την ΕΡΤ 3.
Για 11 μήνες εισπράξαμε λόγια ,υποσχέσεις που αποδείχτηκαν κενές περιεχομένου.
Αφερέγγυα και αναξιόπιστη η Περιφέρεια Θεσσαλίας δια του υπεύθυνου εκπροσώπου της ,κ. ΑΘ. Παιδή, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Τι ήταν εκείνο που τον οδήγησε ,να εμπαίζει και να συκοφαντεί τον Εξωραϊστικό Σύλλογο και την Οργανωτική Επιτροπή του Αγώνα και να αφήνει εκτεθειμένο άμεσα τον πολιτικό του προϊστάμενο?
Υπάρχουν πολλές ερμηνείες και εξηγήσεις για την στάση του (βλέπε Διαύγεια Περιφέρεια Θεσσαλίας κ.τ.λ.) ,ενώ η κοινωνία και το δρομικό κίνημα τις έχουν πλέον αντιληφτεί.
Αισθανόμαστε ότι μας συμπεριφέρεστε σαν πολίτες γ΄ κατηγορίας ,μας εμπαίζετε, κάνετε διακρίσεις μεταξύ των συλλόγων και δυστυχώς δεν ενισχύετε ,δεν στηρίζετε συλλόγους και εθελοντικές ομάδες που παλεύουν με ανιδιοτέλεια και εθελοντικά για το καλό του τόπου και της κοινωνίας των πολιτών.
Τα καταφέραμε και χωρίς τη στήριξη της Περιφέρειας με αξιοπρέπεια και εθελοντική προσφορά ,από φορείς, συλλόγους ,ομάδες ,ΜΜΕ, υποστηρικτές και χορηγούς καθώς και πολίτες του οποίους και ευχαριστούμε για μια
φορά ακόμα.
Καταφέραμε εν τέλει να συνταιριάξουμε τη χαρά, την απόλαυση, τη γνώση, την προσπάθεια και τον αγώνα ,όλων όσων συμμετείχαν.
Η Οργανωτική Επιτροπή του 2ου Ορειβατικού Αγώνα Τσαριτσάνης
Και
Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης".