To Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας προσκαλεί μικρούς και μεγάλους, να γνωρίσουν και να παίξουν τα «Παχνίδια του Κόσμου» στο Μύλο του Παππά,  την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου από 17.00-20.00, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου από 17.00-20.00 και το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου από 11.00-14.00, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών.

 Τα «Παχνίδια του Κόσμου» είναι ξύλινα, παραδοσιακά, χειροποίητα παιχνίδια από διάφορους πολιτισμούς ανά τον κόσμο. 

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας συνεργάστηκε για την κατασκευή τους με τη γαλλική οργάνωση Kaloumba, η οποία έχει συγκεντρώσει υλικό για τα συγκεκριμένα παιχνίδια και συνεργάζεται με κοινότητες και φορείς για την κατασκευή τους. Τα συγκεκριμένα παιχνίδια κατασκευάζονται από ανακυκλώσιμα υλικά, κυρίως ξύλο.

Τα «Παιχνίδια του Κόσμου» είναι ένα μέσο που προσελκύει πολύ κόσμο (παιδιά και ενήλικες) και είναι ιδανικό για συλλογικές, συνεργατικές δράσεις που εμπλέκουν διάφορες ομάδες ανθρώπων. 

Μέσα από το ομαδικό και συνεργατικό παιχνίδι, προάγεται η διαπροσωπική επικοινωνία και η αλληλεπίδραση μεταξύ διαφόρων γενεών και πολιτισμών. 

Το παιχνίδι φέρνει κοντά τους ανθρώπους μέσα σε ένα κλίμα συνύπαρξης και ανταλλαγής, όπου η ιδιότητα του «παίχτη» παραμερίζει όλες τις υπόλοιπες και ενώνει τους συμμετέχοντες γύρω από την κοινή διάθεση για παιχνίδι. Προτεινόμενες μέρες και ώρες συμμετοχής: