Χιλιάδες είναι οι ενστάσεις που έχουν κατατεθεί εδώ και ένα χρόνο για τους δασικούς χάρτες στη Θεσσαλία, ωστόσο ακόμη αποτελέσματα δεν έχουν έρθει στο προσκήνιο αφού, όπως αναφέρουν και οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ακινήτων ούτε μία δεν έχει εξεταστεί μέχρι στιγμής!
«Οι ενστάσεις ήταν χιλιάδες αφού και οι φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν για τους δασικούς χάρτες ήταν παλιές, ασπρόμαυρες, ενώ η λήψη σε πολλές περιπτώσεις ήταν τόσο κακή που πεδινές περιοχές λόγω σκιών εμφανίζονταν ως δασικές» αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Λάρισας, Χριστίνα Πουλούλη.

«Όσο όμως αργεί η έκδοση των αποφάσεων για τις ενστάσεις (σ.σ. συνολικά φαίνεται ότι έχουν κατατεθεί σχεδόν 6 χιλιάδες) δεν μπορούν να γίνουν και συναλλαγές που αφορούν αγροτεμάχια» συμπληρώνει η κα Πουλούλη.
Την ίδια στιγμή όμως προστίθενται προβλήματα εξαιτίας αυτής της κατάστασης και για όσους είδαν τις περιουσίες τους να παθαίνουν ζημιές εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων. «Όσοι θελήσουν να διεκδικήσουν αποζημιώσεις τότε θα βρουν μπροστά τους το εμπόδιο των δασικών χαρτών αν έχουν υποβάλει ένσταση» σημειώνει η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Λάρισας, με έναν ακόμη «πονοκέφαλο» να προστίθεται στους πληγέντες!
thessaliatv.gr (Χρυσόστομος Τρίμμης)