Ο χορός από την αρχαιότητα υπήρξε το σύμβολο της συνειδητής παρουσίας της ζωής. Ο χορός είναι τελετή, είναι συμμετοχή και όχι μόνο θέαμα. Αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος της ζωής των Ελλήνων που χόρευαν πρόθυμα κάτω από κάθε είδους συνθήκες κι έχαιρε μεγάλης εκτίμησης. Αποτελούσε κοινωνική εκδήλωση για τον Έλληνα και εξωτερίκευε μ’ αυτή όλες τις προσωπικές και ομαδικές συγκινήσεις χαράς και λύπης.

Την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 και ώρα 8.00 μ.μ, στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας θα παρακολουθήσουμε το χορό που εκφράζει τη χαρά. Το χορό που είναι παράλληλα και παιχνίδι. Το χορό που σατιρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Οι 200 χορευτές των παιδικών κι εφηβικών τμημάτων της Ε.Μ.Λ.Φ θα παρουσιάσουν δημοτικά τραγούδια και χορούς με εύθυμο χαρακτήρα, μιμικά και περιγελαστικά δρώμενα που σκοπό έχουν να προκαλέσουν  την ευφρόσυνη διάθεση και το γέλιο. Η επιλογή αυτή δεν είναι τυχαία. Τα παιδιά κι οι έφηβοι είναι η χαρά της ζωής! Είναι η προσωποποίηση της ανεμελιάς και της ξεγνοιασιάς! Ποιος θα μπορούσε να μεταδώσει καλύτερα αυτή τη διάθεση παρά οι νέοι άνθρωποι; Ποιος θα μπορούσε καλύτερα να διώξει για λίγο τις έγνοιες μας, να μας απομακρύνει από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να μας ταξιδέψει νοερά στην παιδική μας ηλικία;

Άλλωστε κατά τον Πλάτωνα ο χορός προήλθε από τη φυσική επιθυμία όλων των νεαρών πλασμάτων να εκφράσουν τις συγκινήσεις τους και ιδιαίτερα τη χαρά τους. Ο χορός παρέχει νεανική δύναμη ζωής, ώθηση στο κορμί και αγάπη για ζωή. Από την νεανική επιθυμία για ζωή δημιουργήθηκε η χορευτική κίνηση.

Η παράσταση με γενικό τίτλο «Χοροπαιχνιδίσματα» είναι εμπνευσμένη από την παιδική αθωότητα και βασίζεται σε χορούς και τραγούδια με εύθυμο χαρακτήρα. Αποτελεί παραγωγή της Εξωραϊστικής Μορφωτικής Λέσχης Φιλιππούπολης σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

Λαμβάνουν μέρος οι μουσικοί

Μπαλογιάννης Βασίλης (κλαρίνο), Σούλτης Γιάννης (βιολί), Παπαδημητρίου Κώστας  (λαούτο),  Σαραντινός Βασίλης (τραγούδι-κρουστά),  Μούτσελος Νίκος  (γκάιντα-τσαμπούνα)

Ο σχεδιασμός και η επιμέλεια της παράστασης είναι του χοροδιδάσκαλου κ. Σωτήρη Καραβασίλη