Πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης των πολιτών για το περιβάλλον ανέλαβε ο Δήμος Ελασσόνας, συγκαλώντας σύσκεψη φορέων και συλλόγων στην Ελασσόνα για το συντονισμό των δράσεων και τη συμμετοχή εθελοντικών ομάδων υποστήριξης.

Στη σύσκεψη των φορέων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας μέσα από συλλογικούς φορείς και ομάδες, καθώς και τη δημοσιότητα των δράσεων για το μεγαλύτερο δυνατό κοινωνικό αποτύπωμα.

Οι δράσεις που προτάθηκαν από το Δήμο Ελασσόνας και τους φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη θα ενταχθούν στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα της νεολαίας σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και του δημόσιου χώρου.

Στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την προστασία του περιβάλλοντος που θα υλοποιηθεί σε όλη την επικράτεια του δήμου, θα ζητηθεί η ενεργός συμμετοχή των τοπικών συμβουλίων, συλλόγων, εθελοντικών ομάδων, μαθητών και ομάδων πολιτών.

Οι δράσεις έχουν προγραμματιστεί για τις αρχές Ιουλίου και για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση στο Δημαρχείο Ελασσόνας σήμερα Τετάρτη 3 Ιουνίου με τη συμμετοχή εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων, εθελοντών, μουσικών σχολών, επιχειρήσεων κ.α. 

Εκ μέρους του δήμου Ελασσόνας συμμετείχαν ο δήμαρχος κ. Ν. Γάτσας, ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού κ. Κ. Δήμκος, η αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΠ κ. Ελ. Ταζέ, οι ειδικοί άμισθοι σύμβουλοι σε θέματα πολιτισμού κ.κ. Λ. Κρανιώτου, Ευ. Ράπτου και Ευ. Τσακνάκης, οι πρόεδροι των κοινοτήτων Ελασσόνας Β. Μουλτσιάς και Δομενίκου Στ. Ψωμιάδης.