Στην Κοινότητα Αμουρίου βρέθηκε ο δήμαρχος Ελασσόνας με τονεντεταλμένο σύμβουλο Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας Στέλιο Δημότσιο, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων – Αγροτικής Οικονομίας κ. Γ. Δραγατσίκη, τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α. Ελασσόνας  κ. Ιππ. Τζιουμακλή και τον πρόεδρο του Αμουρίου κ. Ανδ.Τσιώρη  προκειμένου να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών κατασκευής υπόγειου αγωγού για μεταφορά πόσιμου νερού από αναξιοποίητη γεώτρηση.

Λόγω αδυναμίας επαρκούς ποσότητας νερού στηνΚοινότητα Αμουρίου ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνεςκαι την ακαταλληλότητα των υδάτων που προέρχονται από τις υφιστάμενες πηγές και γεωτρήσεις, άμεσες ήταν οι ενέργειες της Δ.Ε.Υ.Α. Ελασσόνας και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προϋπολογισμού 24.800 ευρώ για τον εξοπλισμό υλικών, ώστε να επαναχρησιμοποιηθεί η γεώτρηση.

Από την πλευρά της Δ.Ε.Υ.Α. Ελασσόνας θα πραγματοποιηθεί εκσκαφή και επανεπίχωση χάνδακα βάθους 1,00 μέτρου και πλάτος 0,60 μέτρα για την τοποθέτηση αγωγού.

Θα τοποθετηθούν 2,200 μέτρα PVC διαμέτρου DN 90mm και πίεσης PN 10 atmγια την μεταφορά του νερού προϋπολογισμού 9.600 ευρώ. 

Σε δήλωση του ο δήμαρχος κ. Ν.Γάτσας τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τόσο τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό όσο και τον εντεταλμένο σύμβουλο Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας Στέλιο Δημότσιο οι οποίο όλο το διάστημα στέκονται δίπλα στις ανάγκες του δήμου και η συνεργασία μας είναι άριστη.

Πριν την έναρξη του καλοκαιριού και παρά τις δυσκολίες λόγω κορωνοϊου, δίνεται άμεσα λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα για την Κοινότητα Αμουρίου.

Οι κάτοικοι πλέον θα έχουν επάρκεια πόσιμου νερού και αυτό με χαροποιεί ιδιαιτέρως καθώς αποδεικνύεται ότι με συνεργασία Περιφέρειας – ΔΕΥΑ - Αντιδημάρχων  λύνονται σε σύντομο διάστημα πολλά προβλήματα».