Το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας, Στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνδιοργανώνει, με τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, το Κέντρο Πρόληψης Λάρισας, τις Υπεύθυνες των προγραμμάτων Erasmus+, της Περιφερ. Εκπ/σης Θεσσαλίας, τον Πρεσβευτή των προγραμμάτων eTwinning Λάρισας & Τρικάλων, τα Γ.Α.Κ. Λάρισας και Αγιάς, και τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας- μουσείο Ι.Γ. Κατσίγρα, εισαγωγικό-επιμορφωτικό σεμιναρίο εκπαιδευτικών για το σχ. έτος 2016-17 με τίτλο «Νοιάζομαι για το Περιβάλλον, φροντίζω την Υγεία μου, προωθώ τον Πολιτισμό», που θα γίνει την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 (ώρες 17.30 - 20.30) στο αμφιθέατρο της 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.
Το περιεχόμενο του σεμιναρίου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ενημέρωση για τις επιμορφωτικές δράσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας και των Δ/νσεων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, καθώς και παρουσίαση καλών πρακτικών σχολικών προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
Το σεμινάριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και κατά προτεραιότητα σε εκείνους, που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία στην υλοποίηση προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων. Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για το πλαίσιο σχεδιασμού και εφαρμογής των προγραμμάτων, τις υποστηρικτικές δομές και το εκπαιδευτικό υλικό που διατίθεται για τη στήριξη του εκπαιδευτικού έργου.
Το σεμινάριο θα υποστηρίξουν:
1. οι Υπεύθυνες Σχολ. Δρ. Π.Ε. Λάρισας κ. Χατζημίχου Κων/να και Δ.Ε. Λάρισας κ. Οικονομάκη Ηρώ,
2. ο υπεύθυνος του ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας κ. Γκανάτσιος Ανδρέας και η υπόλοιπη Παιδαγωγική Ομάδα
3. η Επιστημον. Υπεύθυν. του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας, κ. Κουφάκη Ειρήνη
4. οι Υπεύθυνες των προγραμμάτων Erasmus+, της Περιφερ. Δ/νσης Εκπ/σης Θεσσαλίας, κ. Ξεσφιγκούλη Δήμητρα και κ.Τσέλα Βασιλική
5. ο Υπεύθυνος των προγραμμάτων eTwinning Λάρισας και Τρικάλων, κ. Αιμίλιος Παπαδημητρίου
6. η Υπεύθυνη των Γ.Α.Κ. Λάρισας, κ. Καραγιάννη Φανή
7. η Υπεύθυνη των Γ.Α.Κ. Αγιάς, κ.Τσάπου Ελένη
8. η υποδ/ντρια της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας- μουσείο Ι.Γ. Κατσίγρα, και υπεύθυνη του Μουσείου Αντίστασης, κ. Ψάρρα Άννυ.
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί για να συμμετάσχουν στο σεμινάριο θα πρέπει να απευθύνονται στις Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων της οικείας Διεύθυνσης μέχρι την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016.