Με ρεκόρ συμμετοχών τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες πραγματοποιήθηκε ο 8ος Faethon Olympus Marathon, που αποτελεί βασικό αγώνα της διοργάνωσης.

Η φετινή διαδρομή του μαραθωνίου, τροποποιήθηκε για την ασφάλεια των αθλητών που πήραν μέρος, με αφορμή τις καιρικές συνθήκες και αντί για 44χλμ έτρεξαν 27χλμ.

Όπως, αποδείχθηκε στην πράξη η απόφαση των διοργανωτών, μετά από σχετική ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας που ενημέρωνε για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια του αγώνα, ήταν θετική και αποδεκτή ακόμη και από κάποιους αθλητές που στην αρχή είχαν διαφορετική άποψη.

Τελικά, όλα κύλησαν ομαλά και τα καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου, ταλαιπώρησαν και δυσκόλεψαν τους αθλητές, ευτυχώς, χωρίς να δημιουργήσουν προβλήματα.

Συνολικά οι αθλητές-τριες που πήραν μέρος από την Ελλάδα και το εξωτερικό ξεπέρασαν τους 600 και στους τρεις αγώνες, Faethon, Rupikapra kai Faethon Trail kai ανέβασαν τον συναγωνισμό σε αγώνα που σκοπό έχει να προβάλει τη Θεσσαλική πλευρά του Ολύμπου.

Οι εντυπώσεις δεδομένες καθώς οι συμμετέχοντες παραδέχθηκαν και κυρίως αυτοί που έτρεξαν στα μονοπάτια των 12 θεών για πρώτη φορά, απευθύνοντας ταυτόχρονα κάλεσμα σε όσους δεν έχουν πάρει μέρος να το πράξουν την επομένη καθώς η απόλαυση είναι μαγευτική και ονειρεμένη.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός των αθλητών -τριων έγινε στην πλατεία του Κοκκινοπηλού Ολύμπου, εκεί όπου τους περίμενε ένα θερμό χειροκρότημα για την προσπάθεια τους να τρέξουν στα μονοπάτια των 12 θεών του Ολύμπου.

Στον μεγαλύτερο αγώνα, πρώτος το νήμα έκοψε ο Θανάσης Παγουνάδης που έτρεξε για πρώτη φορά και δήλωσε εντυπωσιασμένος από το φυσικό τοπίο και τη διοργάνωση με χρόνο 2:30:45, ακολούθησαν, ο Σταύρος Μπαλιώτης με 2:43:48 και ο Θεόδωρος Ζιάκκας με 2:45:07.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Εμινέ Σαρίσου με χρόνο 3:42:32, ακολούθησε η Αναστασία Γκίκα με 3:55:01 και στην τρίτη θέση τερμάτισε η Γκέλοβιτς Ντραγκάνα με 4:03:19.

Στον αγώνα των 20χλμ (Rupikapra) στους άνδρες πρώτος τερμάτισε ο Γιώργος Διαλεχτός με χρόνο 2:03:29, ακολούθησε ο Ανδρέας Τσιάρας με 2:10:30 και ο Μανώλης Βασιλάκης με 2:12:36.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Βαρβάρα Παπαθανασίου με χρόνο 2:50:25, δεύτερη η Κατερίνα Μπέκα με 2:59:00 και τρίτη η Σοφία Κρίκου με 3:05:49.

Στους αθλητές και αθλήτριες των τριών αγώνων απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια και στους τρεις πρώτους κύπελλα.

Στον Κοκκινοπηλό βρέθηκαν ο νέος δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας μαζί με δημοτικούς συμβούλους, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Βασίλης Γκόλτσιος και πολλοί άλλοι.

Άλλη μια διοργάνωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και τα εύσημα ανήκουν στον Θανάση Πιτενη και τους συνεργάτες του, στους εθελοντές, στην ελληνική ομάδα διάσωσης και τους τοπικούς φορείς, Δήμος Ελασσόνας, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δασαρχείο Ελασσόνας, Πολιτιστικούς και Ορειβατικούς Συλλόγους Ελασσόνας.

ert.gr