Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου σχετικά με την απομάκρυνση του κ. Χαλκίδη από την ομάδα του αναφέρει τα εξής:
"Οι πολίτες της Ελασσόνας γνωρίζουν τον υπόγειο πόλεμο που δέχεται η σημερινή δημοτική αρχή. Θα μάθουν σύντομα, όσοι δεν γνωρίζουν, τόσο το κέντρο που ενορχηστρώνει τις επιθέσεις αυτές, καθώς και τα "όργανα" που αυτό χρησιμοποιεί.
Δεν πρόκειται να κάνω πίσω, τόσο σε θέματα διαφάνειας, όσο και στις προσωπικές μου αρχές, που επί χρόνια διέπουν τη συμπεριφορά μου. Δεν πρόκειται να υποκύψω σε κανενός είδους εκβιασμό. Δέχομαι αδιαμαρτύρητα κάθε κριτική, και όταν αυτή είναι καλοπροαίρετη, προβληματίζομαι. Στη δημοκρατία κάνεις δεν μπορεί να είναι εκτός κριτικής. Στη δημοκρατία τον τελευταίο λόγο έχουν πάντα οι πολίτες. Ωστόσο υπάρχουν κανόνες που κάνεις δεν μπορεί να παραβιάζει.
Με τα όσα έχει δηλώσει ο κ. Χαλκίδης το τελευταίο διάστημα, γίνεται εμφανές, νομίζω σε κάθε πολίτη της επαρχίας μας, πως οι δρόμοι μας, πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά δεν μπορούν να συμβαδίσουν. Για όλα τα υπόλοιπα επιφυλάσσομαι..."