Έντονη η παρουσία των Νεοδημοκρατών της περιοχής Ελασσόνας στην εκδήλωση κοπής πίτας της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ, το βράδυ του Σαββάτου, σε κέντρο της περιοχής, η οποία συνοδεύτηκε από την ομιλία του τομεάρχη Μεταφορών και Υποδομών, βουλευτή Σερρών Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη να υπάρξει στη χώρα μία κυβέρνηση «που να πιστεύει πραγματικά σ’ αυτό που λέμε ελεύθερη οικονομία και σ’ αυτό που λέμε δημοκρατικός ευρωπαϊκός προσανατολισμός». Τα στοιχεία αυτά είπε συνδυάζει η Νέα Δημοκρατία  «η παράταξη που συνδυάζει πατριωτικό χαρακτήρα και πατριωτικό λόγο με τις σύγχρονες ιδέες».

Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι «στον δημόσιο διάλογο έχουν φουντώσει δύο ειδών λαϊκισμοί: Από τη μία έχουμε αυτούς που λένε ότι οι Έλληνες είμαστε τα αιώνια θύματα, ο περιούσιος λαός και οι ξένοι είναι πάντα οι θύτες μας κι από την άλλη έχουμε κάποιους δήθεν εκσυγχρονιστές να λένε πως αυτή είναι η Ελλάδα, τι να κάνουμε, είμαστε ανίκανοι να κάνουμε πέντε πράγματα από μόνοι μας και πάντα πρέπει να έρχεται ο ξένος παράγοντας για να μας βάλει στο σωστό δρόμο».

Η παρουσία του γαλάζιου βουλευτή συνοδεύτηκε από επαφές με φορείς της περιοχής, ενώ επισκέφτηκε και στην Μονή Αγίας Τριάδας Σπαρμού όπου ξεναγήθηκε στο μουσείο του μοναστηριού.

Λ.Ε.