"Λαοί χωρίς παράδοση και πολιτισμό, είναι καταδικασμένοι να ξεχάσουν το παρελθόν τους, όπως το δέντρο που έχει αδύναμες ρίζες. Ο Ελληνικός λαός κρατά δυνατά στα χέρια του τη σκυτάλη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς και την περνάει περήφανα από γενιά σε γενιά. Φάροι μας οι φορείς του Πολιτισμού, όπως η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας, που κρατούν άμυνες απέναντι σε όσους προσπαθούν να υπονομεύσουν τις αξίες και τα ιδανικά της Πατρίδας μας.
Η ιστορία ενός λαού δεν ξεχνιέται, ούτε πουλιέται" ήταν το μήνυμα του Βουλευτή Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κατσιαντώνη, από την εκδήλωση για την κοπή πίτας της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας που εδώ και χρόνια βάζει την "υπογραφή" της στη θωράκιση και εξάπλωση του Πολιτισμού, των τεχνών, του χορού και της μουσικής.
Ο Γιώργος Κατσιαντώνης συνεχάρη όλους τους ανθρώπους του Συλλόγου, που βάζουν ψυχή και μεράκι σε όσα πρεσβεύουν μέσα από μελέτες, εκδόσεις, παραδοσιακές συλλογές, πολιτιστικά γεγονότα, συμμετοχές σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και συμφώνησε μαζί τους ότι "όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε ακόμη περισσότερα, σε όσα τολμάμε και ονειρευόμαστε για ένα καλύτερο αύριο".