Στο έργο της τηλεμετρίας, σύμφωνα με το οποίο ο Δήμος Ελασσόνας θα μπορεί να επεξεργάζεται ηλεκτρονικά όλα τα στοιχεία για το νερό της επαρχίας αναφέρεται με ανάρτησή του στη σελίδα του facebook o δήμαρχος κ. Ν. Ευαγγέλου.
Όπως αναφέρει «το μεγάλο έργο της τηλεμετρίας, ένα έργο που το βρήκαμε να έχει απενταχτεί από το ΕΣΠΑ λόγω προβλημάτων χρηματοδότησης, καταφέραμε μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις να το εντάξουμε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, να χρηματοδοτηθεί με 2.700.000 ευρώ, και σήμερα να λειτουργεί με, συνολικά, 110 εγκαταστάσεις.
Πρόκειται για ένα έργο με το οποίο η ΔΕΥΑΕΛ θα μπορεί πλέον να διαχειρίζεται, με ένα ολοκληρωμένο σύστημα, το νερό της επαρχίας Ελασσόνας. Με την εγκατάσταση Κεντρικού Συστήματος Ελέγχου (ΚΣΕ) στα γραφεία της ∆ΕΥΑ της πόλης της Ελασσόνας, θα συγκεντρώνονται όλα τα στοιχεία από τις τοπικές εγκαταστάσεις και θα επεξεργάζονται ηλεκτρονικά, µε σκοπό την άµεση και σφαιρική παρουσίαση των ισοζυγίων νερού, την διαχείριση του συστήματος υπό καθεστώς λειψυδρίας, την ανάλυση δεδομένων για διαχείριση των αποθεμάτων, τη χάραξη στρατηγικής, την πρόγνωση της ζήτησης, την υποστήριξη αποφάσεων και κανόνων λειτουργίας των υδατικών πόρων».