Η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, οργάνωσε το 7ο Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού και Τεχνών με τίτλο «…στου Ολύμπου την αυλή».

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιελάμβανε μουσικοχορευτικές παραστάσεις με χορούς, τραγούδια, δρώμενα, παραδοσιακά παιχνίδια, εικαστικά, συναυλίες και πολλές άλλες δράσεις.

Στις φετινές εκδηλώσεις συμμετείχαν τα τμήματα του συλλόγου, χορευτές από το Folk Song and Dance Ensemble “Lublin” από την Πολωνία, από την Academic Folklore Ensemble “Oro” – Nis της Σερβίας καθώς και το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Τερψιχόρη» Βόλου.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο αφιέρωμα στην μαύρη επέτειο των 100 χρόνων από την «Γενοκτονία των Ποντίων», που αποδόθηκε με μουσικοχορευτικά δρώμενα από την Ένωση Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας.

Η προβολή της ταινίας μικρούς μήκους «Genocide – A True Story» και ο αφηγητικός λόγος των παρουσιαστών χρωμάτισαν με έντονη συγκίνηση το κλίμα της δεύτερης ημέρας των εκδηλώσεων.

Είχαν προηγηθεί την ίδια μέρα το θεατρικό εργαστήρι «Προσφυγικό Ταξίδι μέσα από το Θέατρο», με την Παναγιώτα Παπαγεωργίου (θεατρολόγο του Ελεύθερου Εργαστήρι Θεάτρου Theatrale) και την Κατερίνα Γκουσγκούνη (Λογοπαθολόγο – Λογοθεραπεύτρια) και το εικαστικό εργαστήριο για παιδιά με την ζωγράφο – εικαστικό Εύα Βασδέκη «Η Βαλίτσα του Πρόσφυγα και του Ξενιτεμένου».

Η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας επιδιώκοντας στην πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου μας συνεχίζει με τον ίδιο ενθουσιασμό αυτή την όμορφη σχέση με τον Πολιτισμό, απλώνοντας γέφυρες επικοινωνίας και φιλίας ανάμεσα στις τοπικές κοινωνίες και στους λαούς.

Το Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού και Τεχνών «…στου Ολύμπου την αυλή» προβάλλει ένα αισιόδοξο μήνυμα, ότι ο τόπος μας, ο Όλυμπος, μπορεί να γίνει ένα Παγκόσμιο Μνημείο Πολιτισμού.