Την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον της Γαλακτομικής Σχολής στην Ελασσόνα, μετέφεραν στον επικεφαλής της παράταξης «Αλλάζουμε» κ. Ν. Ευαγγέλου σε πρόσφατη επίσκεψη τους στο γραφείο του στην Ελασσόνα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας κ. Γιάννης Γκουρομπίνος και το μέλος της Διοίκησης κ. Γιώργος Μιχαλογιάννης.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η διετής παρακολούθηση της Σχολής, χωρίς να έχει ξεκινήσει καμία προσπάθεια από την παρούσα Δημοτική Αρχή, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της Σχολής και κατά τη  διάρκεια του επόμενου έτους.

Ο κ. Ευαγγέλου από την πλευρά του δήλωσε στους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας ότι: «Είναι πραγματικά λυπηρό να μην έχει σημειωθεί το παραμικρό ενδιαφέρον για μια Σχολή η ίδρυση της οποίας αποτέλεσε μια μεγάλη ευκαιρία για τους νέους της Επαρχίας Ελασσόνας να μάθουν καλύτερα και με τα πιο σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα την τέχνη της τυροκόμησης».

 Η Γαλακτοκομική Σχολή Ελασσόνας, λειτούργησε ως ειδικότητα του 2ου ΙΕΚ Λάρισας, με στόχο να αποκτήσει την πλήρη αυτονομία της και να μεταφερθεί σε χώρους του παλιού Καπνεστασίου.

Δυστυχώς όμως οι νέοι άνθρωποι που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία της τότε Δημοτικής Αρχής, η οποία είχε την αμέριστη στήριξη της ηγεσίας του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, πλήρωσαν και πληρώνουν την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής Γάτσα-Καρανίκα, η οποία εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι έχει αποφασίσει να βάζει ταφόπλακα σε όλα τα μεγάλα έργα που δρομολόγησε η ολοκλήρωσε η δική μας Δημοτική Αρχή.

Για την ιστορία και μόνο να επαναφέρω στη μνήμη δηλώσεις που είχαν κάνει οι ίδιοι οι σπουδαστές πριν δύο χρόνια σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Μπήκα στη σχολή για να μείνω στο επάγγελμα» 

«Πρωτοβουλία που ανεβάζει το επίπεδο των κτηνοτρόφων και της επαρχίας»

«Η πιστοποίηση της σχολής μπορεί να εξασφαλίσει μηδενική ανεργία στους νέους».

Το όνειρο και οι προσπάθειες όλων όσων συνέβαλλαν στην ίδρυση της Γαλακτομικής Σχολής ήταν και παραμένει η μετεξέλιξη της σε τμήμα του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας και σήμερα Πανεπιστημίου, τόνισε ο κ. Ευαγγέλου και δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα της λειτουργίας της Γαλακτοκομικής Σχολής σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις από την σημερινή αρχή.