Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου (το πιθανότερο 29 του μήνα) αναμένεται  να γίνει η πληρωμή των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που αφορά και τον Δήμο Ελασσόνας. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, οι αιτήσεις όσων εγκρίθηκαν τον Ιούλιο, θα λάβουν την εισοδηματική ενίσχυση δύο μηνών (Αυγούστου και Σεπτεμβρίου), ενώ οι αιτήσεις αυτών που εγκρίθηκαν τον Αύγουστο θα λάβουν ποσό που αντιστοιχεί στο μήνα Σεπτέμβριο.
Το επίδομα για κάθε μεμονωμένο ενήλικα είναι 200 ευρώ το μήνα, εφόσον δεν έχει άλλο εισόδημα. Σε περίπτωση που υπάρχει εισόδημα το κράτος θα συμπληρώνει το ποσό μέχρι τα 200 ευρώ. Για κάθε επιπλέον ενήλικα σε ένα νοικοκυριό θα καταβάλλονται επιπλέον 100 ευρώ, ενώ για κάθε ανήλικο μέλος θα καταβάλλονται επιπλέον 50 ευρώ. Μια τετραμελής οικογένεια θα μπορεί να λάβει οικονομική ενίσχυση έως 400 ευρώ το μήνα.
Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει πιλοτικά έως το τέλος του χρόνου σε 30 δήμους σε όλη τη χώρα. Στόχος της κυβέρνησης είναι από την αρχή του νέου έτους και μετά να λειτουργήσει σε όλη την ελληνική επικράτεια…
Τ.Π.