Ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Ευαγγέλου σχετικά με το θέμα των τμημάτων της Οικονομείου Σχολής αναφέρει τα εξής:

"Με αφορμή την ενημερωτική συνάντηση που διοργανώνει η Δημοτική Αρχή Ελασσόανσ, στην πλατεία της Τσαριτσάνης για την κατάργηση των τμημάτων προσανατολισμού της Γ ' Λυκείου της Οικονομείου Σχολής, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε την αντίθεση μας ως παράταξη και ζητήσαμε την ανάκληση της απόφασης αυτής.

Ωστόσο θα πρέπει να επισημάνουμε ότι σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και την περιοχή της Ελασσόνας λόγω της πανδημίας και των τεσσάρων νέων κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν, οποιαδήποτε συγκέντρωση στην οποία δεν μπορούν να διασφαλιστούν τα μέτρα προστασίας και οι αποστάσεις ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, μπορεί να καταστεί επικίνδυνη για την δημόσια υγεία.

Μπορεί κάποιοι να πιστεύουν ότι είναι άτρωτοι απέναντι στον ιό, αλλά η πραγματικότητα μας διαψεύδει όλους.

Πρόσφατα μάλιστα παρακολουθήσαμε μέσω του τύπου την συνάντηση του κ. Γάτσα με το προεδρείο του Δικτύου καλλιτεχνών και επιστημόνων στο γραφείο του, όπου με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι κανείς δεν φορούσε μάσκα και δεν τηρούσε την απόσταση ασφαλείας που προβλέπεται από το αρμόδιο υπουργείο και το επιστημονικό προσωπικό της χώρας.

Για άλλη μια φορά διευκρινίζουμε ως παράταξη ότι είμαστε στο πλευρό όλων των τοπικών φορέων προκειμένου να μην περάσει η κατάργηση των τμημάτων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία των συμπολιτών μας, συμμετέχοντας σε μια εκδήλωση δημόσια ακόμη και αν αυτή πραγματοποιηθεί σε ανοιχτό χώρο.

Οι αγώνες και οι διεκδικήσεις στην παρούσα φάση μπορούν να έχουν και άλλες μορφές και να είναι εξίσου αποτελεσματικές και δυναμικές".