Για ακόμη μια χρονιά τα χορευτικά συγκροτήματα της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας θα συμμετέχουν σε διεθνή φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα από 7 ως 10 Ιουλίου, τμήμα του χορευτικού συγκροτήματος θα συμμετέχει στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που πραγματοποιείται στην Πάτρα και στο Αίγιο από τον πολιτιστικό σύλλογο Ελίκης «Ίωνες», την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Αιγιαλείας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα από Βραζιλία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ινδονησία, Νεπάλ, Ουκρανία, Παραγουάη, Παναμάς, Τουρκία και Σερβία.

Την Ελλάδα εκπροσωπούν συγκροτήματα εκτός της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας , παραδοσιακά συγκροτήματα από τη Δράμα, Λαμία, Αθήνα, Ηράκλειο Κρήτης, Πάτρα, Αίγιο.

Επίσης από τις 7 ως τις 11 Αυγούστου, τμήμα του χορευτικού συγκροτήματος της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας, θα συμμετέχουν στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην πόλη “Pirot” της Σερβίας.

Η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας, έχει προσκληθεί από το Δήμο της πόλης και θα συμμετέχει στο φεστιβάλ εκπροσωπώντας τα ελληνικά χρώματα, μαζί με παραδοσιακά συγκροτήματα από Γαλλία, Ουκρανία, Τουρκία, Αρμενία Βουλγαρία και Σερβία.

Τα μέλη των χορευτικών τμημάτων τα οποία καλύπτουν εξ ολοκλήρου τα έξοδα τους, θα συνοδεύουν παραδοσιακές ορχήστρες αποτελούμενες από νέους ταλαντούχους μουσικούς (Δημήτρης Τσιούτσιας, Θεόδωρος Τζήκας, Ανδρόνικος Καράκης, Κωνσταντίνος Μυλωνίδης, Δημήτριος Μπίλης, Νικόλαος Ευαγγέλου και Κατερίνα Γκουσγκούνη) που αγαπούν την παραδοσιακή μουσική.

Τα χορευτικά συγκροτήματα θα συνοδεύουν μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και οι χοροδιδάσκαλοι Εύη Ανδρέου, Νανά Νατσιούλη και Γεώργιος Παπαχρήστου.