"Στην εποχή μας έχουν αλλάξει σίγουρα πολλά, οι σταθερές και αιώνιες αξίες όμως ξαναζωντανεύουν μέσα από τις τελετουργίες των εθίμων, που ξυπνούν σε όλους μας την παντοτινή εφηβεία της χαράς της ζωής" δήλωσε ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, που έδωσε το παρών στη "Γουρουνοχαρά" του Πυθίου Ελασσόνας.
Παρακολούθησε με ενθουσιασμό την παραδοσιακή διαδικασία, με τις νοικοκυρές να ετοιμάζουν τα εκλεκτά εδέσματα για το γιορτινό τραπέζι, όπου όλοι μαζί σαν μια μεγάλη οικογένεια κάθισαν για να βρεθούν ο ένας κοντά στο άλλο, όπως παλιά, που η ζεστασιά, η ανθρώπινη επαφή, οι γεύσεις και τα αρώματα , έδιναν το στίγμα των Χριστουγέννων.
"Είναι σημαντικό που στα χωριά βρίσκει κανείς το... Πνεύμα των Χριστουγέννων αφού οι κάτοικοι έχουν φροντίσει διαχρονικά να τιμούν την πολιτιστική τους κληρονομιά" επισήμανε ο Γιώργος Κατσιαντώνης που συνεχάρη τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυθίου για την εξαιρετική διοργάνωση, ενώ ευχήθηκε σε όλους να έχουν υγεία και πίστη , για ένα φωτεινό 2019, όπου μόνο η χαρά θα έχει θέση στη ζωή τους.