Τα Ελληνικά χρώματα, οι Ελληνικές παραδόσεις, οι Ελληνικοί χοροί και τραγούδια θα ταξιδέψουν στην Κεντρική Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Τσεχία, μαζί με τους χορευτές και χορεύτριες της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας. 

Συγκεκριμένα από τις 7 ως τις 11 Ιουνίου, η ελληνική αποστολή θα ταξιδέψει στην πόλη Plzen (Πίλσεν) , όπου θα συμμετάσχει στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών (MEZINARODNI FOLKLORNI FESTIVAL CIOFF PLZEN 2017) που διοργανώνει ο Δήμος της πόλης.  

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, οι χορευτές της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, θα παρουσιάσουν χορούς από την περιοχή της Ελασσόνας και του Ολύμπου αλλά και της Θεσσαλίας γενικότερα,  και την Μακεδονία. Το πρόγραμμα της αποστολής περιλαμβάνει εκτός από χορευτικές  και μουσικές παραστάσεις στα πλαίσια του φεστιβάλ, μια ηχογράφηση για το ραδιόφωνο της Τσεχίας, παρουσίαση σε τηλεοπτικό σταθμό της πόλης, καθώς και επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους και ξεναγήσεις στην περιοχή όπως το Εθνογραφικό Μουσείο, τον πύργο της πόλης αλλά και το εργοστάσιο της πασίγνωστης  Τσέχικης μπύρας “Pilsner Urquell”. Επίσης η αποστολή της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί και 2 πρωτεύουσες , την Πράγα και τη Βουδαπέστη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. 

Παρά τις δύσκολες μέρες που περνά η χώρα μας, η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας, τολμά να ταξιδέψει και να δείξει τον πλούτο του πολιτισμού μας, να δείξει την Ελληνική ψυχή που αιώνες τώρα μεγαλουργεί, ιδιαίτερα όταν απειλείται. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα μέλη του χορευτικού επιβαρύνονται οι ίδιοι τα έξοδα της αποστολής. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Καραγιάννης Βασίλης, Βλαχογιώργος Αντώνης, Ζιώγας Παναγιώτης και Κατερίνα Γκουσγκούνη.

Στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών (MEZINARODNI FOLKLORNI FESTIVAL CIOFF PLZEN 2017) στην πόλη Plzen της Τσεχίας, εκτός από το συγκρότημα της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα από τη Σλοβακία, την Ιταλία, τη Γαλλία, τις Η.Π.Α. και 10 από διάφορες πόλεις της Τσεχίας.