Σε μια ακόμα σημαντική κίνηση εξωστρέφειας προχώρησε το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» (Ομοσπονδία Συλλόγων Ελασσονιτών από όλο τον κόσμο)  , που έχει έδρα την Ελασσόνα Λάρισας προκειμένου όχι μόνο να φέρει κοντά την ομογένεια ,αλλά παράλληλα να αναπτύξει σχέσεις συνεργασίας με όλους τους Έλληνες της διασποράς, πάνω σε θέματα πολιτισμού και Επιστημών, ανάδειξης της χώρας στο εξωτερικό και προώθησης των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων.
Σημειωτέο ότι το Δίκτυο "Περραιβία" έχει ,εδώ και 2 χρόνια υπογράψει Σύμφωνο Συνεργασίας με τον Φορέα  “Panhellenic Federation of Florida Inc"-Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Φλόριντα, που έχει έδρα  στο Τarpon Springs - Florida-USA .
Συγκεκριμένα ,στα πλαίσια της  εμβάθυνσης των σχέσεων μεταξύ του Δικτύου "Περραιβία" (Πρόεδρος κ.  Κων. Σκριάπας)  και του Συλλόγου Ελασσονιτών Μονάχου Γερμανίας  ( Πρόεδρος  κ. Μαρία Ψαριάη)   και την κοινή προσπάθεια για αμοιβαία συνεργασία, ,ο Σύλλογος του Μονάχου  υπέβαλε αίτημα για ένταξη στο Δίκτυο 'Περραιβία" , το οποίο έγινε αμέσως δεκτό από το ΔΣ του Δικτύου,  με σκοπό την ανάληψη και υλοποίηση κοινών μορφωτικών ,αναπτυξιακών και πολιτιστικών δράσεων.
Η συνεργασία που είναι ,ήδη, σε εφαρμογή, θα υλοποιηθεί   με τις εξής δραστηριότητες:
(i)    Διάχυση Τεχνογνωσίας στην Έρευνα, Διάσωση και Ανάδειξη της Υλικής και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ανά τον κόσμο ,ιδιαίτερα της Ελληνικής .
(ii)    Στην σε κάθε επίπεδο συνεργασία μεταξύ των δύο Φορέων ,μέσα σε πλαίσια αμοιβαίας εκτίμησης και εμπιστοσύνης, για την προάσπιση των Ελληνικών συμφερόντων  ανά τον κόσμο ,την ανάδειξη του Ελληνικού Πολιτισμού ,των Ελληνικών Γραμμάτων και Τεχνών , της Ελληνικής Παιδείας και των Επιστημών ,
(iii)    της σύνδεσης των Ελλήνων της Διασποράς, ιδιαίτερα της Ευρώπης ,  με την Ελλάδα και  της αλληλοκατανόησης των λαών για έναν Πλανήτη ειρηνικό και ανθρώπινο για τις παρούσες αλλά ,κυρίως και τις επόμενες Γενεές.
(iv)    Κοινές πολιτιστικές διοργανώσεις (σεμινάρια, ημερίδες, εργαστήρια, διαλέξεις, συνέδρια ,γνώσεων  ,φεστιβάλ, ανταλλαγές αποστολών ,καλών πρακτικών ,ευρωπαϊκών προγραμμάτων, κ.ά.)
(v)     Της προώθησης των ελληνικών συμφερόντων ,της επιχειρηματικότητας , της σύνδεσης της ευρωπαϊκής αγοράς με την Ελληνική, της δημιουργίας προοπτικών για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών  και γενικά κάθε τι που βοηθά τη χώρα μας να βγει από την κρίση .
Υπάρχει  η πρόβλεψη για τη σύσταση κοινών Ομάδων Εργασίας, για τη μελέτη, την επιστημονική προσέγγιση και τον γόνιμο προβληματισμό, όπου  θα συναντώνται άνθρωποι του Πνεύματος, των Τεχνών, του Πολιτισμού, της Διανόησης και των Επιστημών, της Ελλάδας και των Αποδήμων της διασποράς, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις, να οραματιστούν, αλλά κυρίως να καθορίσουν δράσεις και πρωτοβουλίες, τις οποίες, μάλιστα, θα υλοποιούν με τον καλύτερο τρόπο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη συνεργασία  ήταν αποτέλεσμα των αρχικών επαφών του Αντιπροέδρου του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» κ. Θωμά Αστερίου και της Προέδρου   κ. Μαρία Ψαριάη, αλλά και όλου του ΔΣ  , ο οποίος μάλιστα ταξίδεψε στο Μόναχο  ,για συγκεκριμένες συζητήσεις, οι οποίες και έφεραν αποτέλεσμα.
Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» συνεχίζει την προσπάθειά του , μέσα από πολλή και συστηματική εργασία ,για την ανάδειξη του Ελληνικού Πολιτισμού σε όλο τον κόσμο, αναδεικνύοντας τη Θεσσαλία και την Ελλάδα, ως τον απόλυτο τουριστικό προορισμό κάθε μορφής και αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι μια χώρα της ανάπτυξης, της ελπίδας και της αξιοπρέπειας, διαθέτοντας σπουδαίους επιστήμονες και ένα τεράστιο κοινωνικό κεφάλαιο .