Η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας διοργανώνει την 2η Συνάντηση Παραδοσιακών Χορωδιών , «…στου Ολύμπου την αυλή, τραγουδάμε παραδοσιακούς σκοπούς», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ελασσόνας και την υποστήριξη της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας «ΜΕΝΤΟΡΕΣ»,  την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 και ώρα 7.00 μ.μ. , στην Ελασσόνα, στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Β. Φαρμάκη».
Συμμετέχουν οι Χορωδίες των Συλλόγων: Κέντρου Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας "Ο ΑΠΟΛΛΩΝ" Καρδίτσας, Πολιτιστικού Συλλόγου Χάλκης, Ένωσης Ηπειρωτών Βύρωνα Αττικής, Χορωδία Ενηλίκων Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Πυργετού Τρικάλων & Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας.
Η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας ιδρύθηκε το 1977 είναι ο πιο δραστήριος σύλλογος της πόλης με αξιόλογη δράση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ανατρέχοντας στα 41 χρόνια συνεχής παρουσίας στην πόλη της Ελασσόνας θα δούμε πρωτοβουλίες όπως:
•    Διοργάνωση από το 2013 του Φεστιβάλ Παράδοσης Πολιτισμού και Τεχνών «…στου Ολύμπου την αυλή».
•    Διοργάνωση από το 2017 τη «Συνάντηση Παραδοσιακών Χορωδιών».
•    Εκμάθηση παραδοσιακών χορών της χώρας μας σε εκατοντάδες άτομα ηλικίας 4 ετών και άνω.
•    Δημιουργία τμήματος παραδοσιακού τραγουδιού.
•    Δημιουργία Εικαστικού εργαστηρίου για παιδιά και ενήλικες.
•    Διοργάνωση εκθέσεων ζωγραφικής και φωτογραφίας σε συνεργασία με επώνυμους δημιουργούς και καλλιτέχνες της χώρας μας.
•    Δημιουργία θεατρικών τμημάτων – εργαστηρίων.
•    Διοργάνωση θεματικών εκδηλώσεων.
•    Δημιουργία Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Τράπεζας αίματος με την επωνυμία «Μιχάλης Πιτένης» εις μνήμη ενός φίλου και μέλους του συλλόγου που έφυγε πρόωρα.
•    Συμμετοχή σε πάνω από 100 Διεθνή φεστιβάλ και συναντήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με τα τμήματα Παραδοσιακών Χορών.
Το τμήμα Παραδοσιακού τραγουδιού ξεκίνησε το 2013 με υπεύθυνο τον κ. Μάριο Σαρακατσιάνο - μουσικό, πτυχιούχο του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής. Έχει ως στόχο  τη διατήρηση, την παρουσίαση και την προαγωγή της παραδοσιακής μουσικής και των τραγουδιών και αποτελείται από περίπου 30 άτομα. Το ρεπερτόριο της είναι παραδοσιακά τραγούδια απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας και έχει εμφανισθεί σε αρκετές εκδηλώσεις στην Ελασσόνα, στη Λάρισα, στο Φεστιβάλ Χορωδιών του Πολιτιστικού Συλλόγου Χάλκης και πρόσφατα συνεργάστηκε με το Εργαστήρι Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής «Μελωδία» σε μια εκδήλωση με τη συμμετοχή της Ελένης Τσαλιγοπούλου.
Συμμετέχουν οι Μουσικοί:
Δημήτρης Κώτσικας – κλαρίνο, Κώστας Κωστούλης – κλαρίνο, Θάνος Ρούμπος – βιολί, Σαμόλαδος Γιάννης – κρουστά, Χρήστος Καλαμπούκας – λαούτο.