«Ο Δήμος Ελασσόνας είναι πανέτοιμος να καταθέσει, μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες, ολοκληρωμένη πρόταση για ένταξη στο πρόγραμμα ανοιχτό Mall. Μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία, ο δήμος Ελασσόνας θα διεκδικήσει το μέγιστο ποσό της πρότασης που φτάνει το 1.900.000 ευρώ.

Από εδώ και πέρα το στοίχημα είναι να μαζέψει ο Εμπορικός κόσμος την απαραίτητη και αναγκαία για το πρόγραμμα συμμετοχή η οποία πρέπει να φτάνει το 80% των εμπορικών καταστημάτων στην περιοχή παρέμβασης. Η συνεργασία μας με τον Εμπορικό Σύλλογο της Ελασσόνας είναι άριστη και ευελπιστούμε πλέον πως θα έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε ολόκληρη τη μορφή του κέντρου της πόλης».
Τα παραπάνω τόνισε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου κατά τη διάρκεια της δεύτερης προγραμματισμένης διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης, παρουσία εμπόρων.
Στους εμπόρους της Ελασσόνας παρουσιάστηκαν τα Αρχιτεκτονικά προσχέδια για τη διαμόρφωση του δημόσιου χώρου (πεζοδρόμηση, διαπλάτυνση πεζοδρομίων, τοποθέτηση νέων φωτιστικών με λαμπτήρες LED, παγκάκια και χώροι ανάπαυσης των πολιτών κατά μήκος της αγοράς) καθώς και για τις προσόψεις των καταστημάτων τα οποία θα αποκτήσουν μια ενιαία αισθητική.

Επίσης παρουσιάστηκαν οι smart εφαρμογές που θα τοποθετηθούν σε όλοι την περιοχή παρέμβασης αλλά και γενικότερα στα όρια της αγοράς όπως Free wi-fi αισθητήρες στα πάρκινγκ του Δήμου και παράλληλη ενημέρωση των επισκεπτών και των πολιτών για τις κενές θέσης μέσω ειδικής σήμανσης και ειδικής εφαρμογής για τα smart κινητά, ψηφιακοί πίνακες ενημέρωσης για την αγορά της Ελασσόνας βυθιζόμενοι κάδοι για μια πιο καθαρή και όμορφη αγορά και αρκετά άλλα.
Στη συνέχεια έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση με τον εμπορικό κόσμο και όλοι κατέληξαν στο ότι είναι μια μοναδική ευκαιρία για την αγορά της Ελασσόνας να περάσει σε ένα νέο επίπεδο.