Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά  διεξάγεται στην όμορφη ορεινή κοινότητα Βερδικούσια Ελασσόνας την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 ο Αγώνας Ορεινού Ημιμαραθωνίου Δρόμου με την επωνυμία «Ημιμαραθώνιος Βερδικούσιας» σε συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Ελασσόνας, της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας και της Δημοτικής Κοινότητας Βερδικούσιας. Οι αγώνες που θα διεξαχθούν είναι 21 χλμ, 5 χλμ και παιδικός αγώνας 1000 μέτρων.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι συνδιοργανωτές σημείωσαν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο αγώνα που διεξάγεται σε ένα εμβληματικό χωριό της Θεσσαλίας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ξεχωριστή διαδρομή στο δάσος Μαμαλή.

Ένας αγώνας που από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το ΣΕΓΑΣ, το Δήμο Ελασσόνας και τη Δημοτική Κοινότητα Βερδικούσιας.
Με διαδρομές για όλες τις ηλικίες. Στηρίζουμε τον αθλητισμό και την  αποκέντρωση στη διοργάνωση των αγώνων, καθώς οι άνθρωποι στα ορεινά έχουν το δικαίωμα στην άθληση και στη συμμετοχή σε τέτοιου είδους αγώνες.

Συχγαρητήρια στους εθελοντές που αποτελούν τη ψυχή των αγώνων».

Ηλίας Καφφές – Πρόεδρος Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλίας: «Το χωριό με τους περισσότερους πολύτεκνους αναλογικά, στην Ε.Ε. φιλοξενεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έναν πολύ όμορφο αγώνα στο καταπράσινο δάσος της οξιάς στη Μαμαλή.

Αθλητές από όλη τη χώρα θα έρθουν στην Βερδικούσια να απολαύσουν αυτό τον αγώνα.  είναι ένας αγώνας κατάθεσης ψυχής και θέλησης απ' όλους. υπάρχει και μια καινοτομία φέτος καθώς κετός από τα 5 χλμ. και τα 1 χλμ για παιδιά διοργανώνουμε και μια πεζοπορία 8 χλμ. μέσα σε αυτό το πανέμορφο δάσος.

Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, που είναι κοντά σε κάθε αγώνα του ΣΕΓΑΣ, τους χορηγούς του αγώνα και τους εθελοντές που έχουν τεράστια συνεισφορ'α στον αγώνα».

Κώστας Τσέτσιλας – Πρόεδρος Κοινότητας Βερδικούσιας: «Να ευχαριστήσω την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό που στέκεται πάντα αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες.

Οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ξεχωριστή εμπιερία σε μια διαδρομή μέσα σε ένα πυκνόφυτο δάσος οξιάς. Στόχος μας είναι η αναβάθμιση και η διαφήμιση του τόπου μας. Στηρίζουμε τον αθλητισμό σε όλες του τις μορφές»

Στη συνέντευξη τύπου παραβρεθήκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Απασχόλησης και Δια βίου Μάθησης Νίκος Λιούπας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιώργος Σακκάς και Θανάσης Παιδής, ο Προϊστάμενος Τμήματος Αθλητισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας Σταύρος Χατζηλάκος  και το στέλεχος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Λάρισας Στέλιος Δημότσιος, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Θεόδωρος Καφφές, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών  (ΕΟΔΥΑ)  Ξενοφών Λέτσας, τα μέλη της ΕΟΔΥΑ Τούλα Κονταράτου, Μαίρη Τσακνάκη και Δημήτρης Μακρής καθώς και τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού Λάρισας Δημήτρης Κεχαγιάς και Δημήτρης Ζερμπίνος.