Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, επισκέφθηκαν οι μαθητές της Β΄τάξης Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου., οι οποίοι συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μουσειακής Αγωγής «Ένα Δέντρο στο Μουσείο».
Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Κισσάβου – Ελασσόνας, που καθ' όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους θα συμβάλλει στην υλοποίησή του και με άλλα σχολεία.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλάμβανε δυο θεματικές ενότητες.
Στην πρώτη η υπεύθυνη του Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού μέσα από μουσειακά αντικείμενα και παραδοσιακά χειροτεχνήματα, παρουσίασε στους μαθητές το «δέντρο της ζωής», ως λαϊκό μοτίβο με ποικίλους συμβολισμούς. Στόχος ήταν, να συνειδητοποιήσουν τα παιδιά το ρόλο και τη σημαντικότητα των δέντρων και του φυσικού περιβάλλοντος στη ζωή της παραδοσιακής κοινωνίας.
Στην δεύτερη ενότητα, ο κ. Κώστας Σπανός, υποδιευθυντής του ΚΠΕ παρουσίασε την προσφορά της φύσης προς τον άνθρωπο, την πρακτική λειτουργία του ξύλου στην καθημερινή ζωή, καθώς και τρόπους προστασίας των δέντρων και των δασών.
Έπειτα, τα παιδιά δημιούργησαν κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, για να περάσουν το δικό τους μήνυμα για την προστασία του πλανήτη.
Τέλος, όλοι μπήκαν στο πνεύμα των Χριστουγέννων που είναι προ των πυλών κατασκευάζοντας ένα μικρό στολιδάκι – καλικατζαράκι με κουκουνάρια και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά.
Τους μαθητές της Β΄ τάξης συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: Γιάννα Ζαρκατζιά, Βαρβάρα Πέιου, Μελπομένη Οικονόμου, Γεωργία Γούλα.