Η κουζίνα του σπιτιού χρειάζεται αναμόρφωση; Δεν φαίνεται και πολύ παράξενο ούτε μας εκπλήσσει και ιδιαίτερα το γεγονός καθώς αυτοί οι χώροι χρειάζονται τακτική αναμόρφωση συχνότερα από οποιονδήποτε άλλον!
Ο λόγος; Φθείρονται πάρα πολύ εύκολα γιατί συνεχώς τους χρησιμοποιούμε από την μία άκρη του χώρου μέχρι την άλλη, για να μαγειρέψουμε φαγητό, για να πλύνουμε τα πιάτα για να καλύψουμε κάποια εορταστική περίσταση για να βγάλουμε ή να βάλλουμε τρόφιμα στο ψυγείο, για να φτιάξουμε έναν καφέ και άλλα πολλά.
Όλες αυτές οι δραστηριότητες έχουν ως αποτέλεσμα τα έπιπλα και ο εξοπλισμός να αχρηστεύονται. Το γεγονός αυτό βέβαια οφείλεται ως ένα βαθμό και σε μας τους ίδιους γιατί η αλήθεια είναι ότι ψάχνουμε πάντα την οικονομική λύση κι όταν την βρίσκουμε μας ενθουσιάζει και τρέχουμε να την προλάβουμε χωρίς να σκεφτούμε λίγο ακόμη τις επιπτώσεις αυτής της αγοράς.
Εφόσον λοιπόν την πάθαμε μία, την πάθαμε δύο, την πάθαμε τρεις, και φτιάξαμε ουσιαστικά τρεις κουζίνες κι όχι μία δεν νομίζετε ότι από δω και πέρα θα πρέπει να βάλουμε το χέρι λίγο πιο βαθιά στην τσέπη και να κάνουμε ποιοτικές αγορές;
Κι όταν λέμε πιο βαθιά δεν εννοούμε το ξεπαράδιασμα αλλά λίγα χρήματα παραπάνω που μπορούν να εξασφαλίσουν στον κάθε ενδιαφερόμενο διατήρηση των επίπλων κoυζίνας στον χρόνο χωρίς φθορές αλλά και αισθητική!

Ιταλικές κουζίνες

Δίνουν έμφαση στην τακτοποίηση εξ’ ου και τα πολλά ντουλάπια. Κάθε χώρος είναι διαθέσιμος για μια συγκεκριμένη χρήση ώστε να είναι η κουζίνα σας καθαρή και τακτοποιημένη χωρίς να χρειάζεται να καταβάλλεται κόπο για να την καθαρίσετε και να την συγυρίσετε. Επίσης, η τάση να βρίσκονται όλα κατά μήκος και κατά ύψος του τοίχου σας ανοίγει το χώρο στο κέντρο και σας επιτρέπει ελευθερία κινήσεων!

Αμερικάνικες κουζίνες

Κατά την επιρροή τους από τις ιταλικές κουζίνες, η επιτοίχια τακτοποίηση του εξοπλισμού είναι βασικό χαρακτηριστικό και στις αμερικάνικες κουζίνες. Εδώ βασικό χαρακτηριστικό είναι το μέγεθος όπως υπαγορεύει η νοοτροπία του Αμερικάνικου τρόπου ζωής! Απαιτείται ένας πάγκος κοπής στο μέσο της κουζίνας που εφαρμόζεται εκεί η βασική εργασία. Όλα τα υπόλοιπα σημεία της κουζίνας έχουν την ίδια απόσταση από τον πάγκο επιτρέποντας ευελιξία κινήσεων και ταχύτητα. Προτιμώνται οι αποχρώσεις στα χρώματα του ξύλου!

Για έπιπλα κουζίνας που θα εκτοξεύσουν την αισθητική του σπιτιού σας η Artion Design στη Θεσσαλονίκη αποτελεί την καλύτερη επιλογή!