Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ»  πραγματοποίησε την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 στη Λάρισα, επιτυχημένη ημερίδα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών με θέμα «Εφαρμογή καινοτόμων εκπαιδευτικών τεχνικών για την ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης μεταναστών και προσφύγων». Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, παρουσιάστηκε το πακέτο  εκπαιδευτικών εργαλείων με καινοτόμες μεθόδους, τεχνικές και βιωματικές ασκήσεις για την ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης ατόμων με χαμηλό επίπεδο δεξιοτήτων καθώς και  μεταναστών και προσφύγων. Το εκπαιδευτικό υλικό αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «SELF-EMP: Αυτοαπασχόληση για μετανάστες και πρόσφυγες με χαμηλό επίπεδο δεξιοτήτων» και μπορεί να ενταχθεί άμεσα στην εκπαίδευση ευάλωτων κοινωνικά ομάδων με σκοπό την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.
Το παρόν στην ημερίδα έδωσαν εκπαιδευτές όλων των βαθμίδων, εκπρόσωποι κέντρων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης καθώς και εργαζόμενοι σε δομές και ΜΚΟ που αφορούν σε μετανάστες και πρόσφυγες.
Στο τέλος της ημερίδας, όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν USB memory stick με πακέτο εκπαιδευτικών εργαλείων το οποίο μπορούν άμεσα να εντάξουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Εάν ενδιαφέρεστε για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις και για μελλοντικές εκπαιδεύσεις του Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Παλαιολόγου 19, Λάρισα, τηλ.: 2410554026, email: euprojects@dimitra.gr, www.dimitra.gr.