Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας παρουσίασε το νέο υπερσύγχρονο εξοπλισμό αιμοκάθαρσης, σε ειδική εκδήλωση που  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στο Αμφιθέατρο της Κλινικής.

Παρουσία των παρευρισκόμενων πραγματοποιήθηκε Αγιασμός στο χώρο της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. 

Ο Δρ Γεώργιος Σταματίου Πρόεδρος Ομίλου ΙΑΣΩ, κατά την έναρξη της εκδήλωσης,αναφέρθηκε στην επιτυχημένη πορεία του Ομίλου ΙΑΣΩ και στο σπουδαίο ρόλο του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην ευρύτερη περιοχή, τονίζοντας χαρακτηριστικά: “Όταν πήραμε την απόφαση στον Όμιλο ΙΑΣΩ για τη δημιουργία του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, άμεσα αντιληφθήκαμε την ανάγκη δημιουργίας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην περιοχή της Θεσσαλίας για την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου στους ασθενείς της περιοχής. 

10 χρόνια μετά η Μονάδα έχει διαγράψει επιτυχημένη πορεία προσφέροντας με συνέπεια στους ασθενείς της τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες.

Βρισκόμαστε, λοιπόν, εδώ σήμερα στην ευχάριστη στιγμή του εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού αιμοκάθαρσης της Μονάδας, ο οποίος θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες, τόσο για τους ασθενείς μας όσο και το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό που τον διαχειρίζεται.”

Ευχαρίστησε στη συνέχεια τη Διευθύντρια της Μονάδας,Ιατρό Νεφρολόγοκαι Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, κα. Αθηνά Γόμπου, για το έργο που έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια τόσο στη Μονάδα όσο και στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας συνολικά, τη Νεφρολόγο της Μονάδας, κα. Μαρία Ρεμούνδου, τους συνεργάτες ιατρούς που υποστηρίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες, το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό που φροντίζει τους ασθενείς, καθώς και τον κύριο Γεώργιο Ελευθεριάδη, Ιδιοκτήτη της εταιρίας  Elfamed που όλα αυτά τα χρόνια συνεργάζεται με το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας  και στηρίζει τη λειτουργία της Μονάδας.

Στη συνέχεια η κα. Αθηνά Γόμπου, Νεφρολόγος, Διευθύντρια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, ευχαρίστησε όλους όσοι παρευρέθηκανστην εκδήλωση, τους ασθενείς της Μονάδαςκαι φυσικά τους ανθρώπους πουσυμμετέχουνόλα αυτά τα χρόνια,στην τεράστια προσπάθεια που γίνεται,για την υποστήριξη των νεφροπαθών της περιοχής.

Συγκεκριμένα είπε: “Η σημερινή ημέρα είναι άλλος ένας σημαντικός σταθμός για την αιμοκάθαρση που δείχνει συνεχώς πόσο, η ποιότητα ζωής και νοσηλείας των αιμοκαθαιρόμενων βελτιώνεται διαρκώς.Και όλοι εμείς, σαν ομάδα της αιμοκάθαρσης, είμαστε πολύ περήφανοι που μπορούμε να συνεισφέρουμε στην ποιότητα ζωής!!!

Θέλω να ευχαριστήσω σήμερα τους αιμοκαθαιρόμενους για το παράδειγμα δύναμης και κουράγιου που μας δίνουν καθημερινά, όλους τους συναδέλφους της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, για την αφοσίωσης τους στο έργο μας και τη διαθεσιμότητα τους, τους συναδέλφους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων που πλαισιώνουν την κλινική μας, για την πολύτιμη καθημερινή τους ιατρική βοήθεια και στήριξη, τους τεχνικούς και τους συνεργάτες μας, χάρη στη βοήθεια των οποίων η μονάδα λειτουργεί υποδειγματικά”.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο κ. Βασίλειος Πινακάς, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, ο κ. Γεώργιος Λαδόπουλος Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, η κα. Ειρήνη Μακρή, Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, η κα. Δήμητρα Νάτσινα Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας, εκπροσωπώνταςτον Ιατρικό Σύλλογο Τρικάλων, ο κ. Βασίλειος Γιαννακός, Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Πρόεδρος Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας, η κα. Δήμητρα Αρκά, Πρόεδρος της Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών & Μεταμοσχευμένων.

Το Δ.Σ. του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας προκειμένου να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για την αναγνώριση την οποία εισπράττει από την τοπική κοινωνία, προσέφερε δύο χρηματικές χορηγίες, μια στον Σύλλογο Νεφροπαθών Λάρισας «Ο Άγιος Αχίλλειος»  και μία στον Πανθεσσαλικό Αθλητικό Σύλλογο Νεφροπαθών & Μεταμοσχευμένων “ΟΙ ΛΑΠΙΘΕΣ”.

Στην επιτυχημένη εκδήλωση έδωσαν το “παρόν” εκπρόσωποι φορέων της Θεσσαλίας, ιατροί, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Ομίλου ΙΑΣΩ, πανελλήνιοι και τοπικοί σύλλογοι νεφροπαθών και σύλλογοι άλλων ειδικών ομάδων ασθενών και κυρίως οι ίδιοι οι  ασθενείς της αιμοκάθαρσης που μαζί με τις οικογένειές τους τίμησαν την εκδήλωση και έδειξαν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και στις υπηρεσίες που τους προσφέρει τα 10 τελευταία  χρόνια.

Η συγκινησιακή φόρτιση, η μεγάλη προσέλευση του κόσμου και το γιορτινό κλίμα των ημερών δεν έλλειψαν από την εκδήλωση, η οποία  έκλεισε με μια μικρή γιορτή, φαγητό, μουσική και χορό.