Τους μισθούς Ιουλίου – Αυγούστου κατέβαλλε σήμερα η διοίκηση της Μαρινόπουλος, σκορπίζοντας χαμόγελα χαράς στους 12.000 εργαζόμενους της αλυσίδας. 

Τα χρήματα προήλθαν από την ενδιάμεση χρηματοδότηση, ύψους 80 εκατ ευρώ που ενέκριναν τις προηγούμενες ημέρες οι πιστώτριες τράπεζες. 

Μάλιστα τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει και η τροφοδοσία των καταστημάτων προκειμένου να γεμίσουν ξανά με προϊόντα τα ράφια της Μαρινόπουλος. 

Τα χρήματα που εκταμίευτηκαν, προήλθαν από την Σκλαβενίτης (15 εκατ. ευρώ) για την αγορά εμπορευμάτων τοις μετρητοίς, από τους μετόχους της Μαρινόπουλος (10 εκατ. ευρώ) για πληρωμή μισθοδοσίας και λειτουργικών εξόδων και από τις πιστώτριες τράπεζες (55 εκατ. ευρώ) εκ των οποίων 15 εκατ. ευρώ με την εταιρική εγγύηση της Σκλαβενίτης, τα οποία και θα κατευθυνθούν στη μερική εξόφληση των ληξιπρόθεσμων μισθωμάτων των καταστημάτων.

Αντίστοιχα, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου οι τράπεζες θα εκταμιεύσουν επιπλέον 7,5 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των δαπανών του μήνα Οκτωβρίου 2016 και μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου επιπλέον 7,5 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες του Νοεμβρίου, υπό τον όρο ότι ποσοστό 35% των λοιπών πιστωτών (πλην των Πιστωτικών Ιδρυμάτων) έχουν υπογράψει τις Συμφωνίες Εξυγίανσης. 

Όμως η διαδικασία διάσωσης της Μαρινόπουλος έχει μπροστά της πολύ δρόμο ακόμη. Και αυτό, γιατί για να προχωρήσει η συμφωνία και να ανάψει το δικαστήριο το «πράσινο» φως για να υπαχθεί στις ευνοϊκές διατάξεις των άρθρων 106Β και 106Θ του πτωχευτικού κώδικα, χρειάζεται η συναίνεση τουλάχιστον του 60% των πιστωτών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσοστό αυτό θα συγκεντρωθεί καθώς ήδη οι τράπεζες έχουν εξασφαλίσει με τη δική της συμμετοχή το 35% των πιστωτών και με τα έως τώρα δεδομένα υπολείπεται ένα ποσοστό 25% το οποίο καθορίζει την τύχη του εγχειρήματος.