Ένας από τους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς ομίλους στον κόσμο, αμερικανικών συμφερόντων, θα αποκτήσει για πρώτη φορά παρουσία από την 1η Δεκεμβρίου στη Ελλάδα. Πρόκειται για τον Wyndham Hotel Group, o οποίος προχώρησε πρόσφατα στη μακροχρόνια ενοικίαση του Athens Imperial,  επί της πλατείας Καραϊσκάκη, "αδελφού" ξενοδοχείου με αυτό της Λάρισας, που ανήκε στον όμιλο Δασκαλαντωνάκη αλλά παρέμενε κλειστό τα τελευταία χρόνια.

Το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει υπό την ξενοδοχειακή ταυτότητα του ομίλου Wyndham Grand.  Στο κατηγορίας 5 αστέρων Hotel έγινε ήδη ριζική ανακαίνιση. Έχει δυναμικότητα 273 δωματίων, συνεδριακούς χώρους, γυμναστήριο, σπα, πισίνα κ.ά. Ο προϋπολογισμός για τον εκσυγχρονισμό της μονάδας έφτασε περίπου τα 5 εκατ. ευρώ. Πέραν των ξένων επισκεπτών ο όμιλος θα στοχεύσει στην προσέλκυση και Ελλήνων τουριστών που επισκέπτονται την Αθήνα κυρίως τα Σαββατοκύριακα.

O Wyndham Hotel Group επέλεξε την Αθήνα για το νέο του ξενοδοχείο, καθώς μεταξύ άλλων διαπίστωσε ότι υπάρχει μικρή παρουσία σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ξενοδοχειακών μονάδων υπό τη σκέπη διεθνών ξενοδοχειακών ομίλων. Ο αμερικανικός όμιλος σκοπεύει να επεκταθεί περαιτέρω στη χώρα μας. Στελέχη του ομίλου μετέφεραν την εκτίμησή τους ότι η Αθήνα είναι μια αγορά με μεγάλες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης. Επιπλέον, σημείωναν γενικότερα ότι η ελληνική τουριστική αγορά θα κινηθεί ανοδικά τα προσεχή χρόνια.

Ο Wyndham Hotel Group ελέγχει περίπου 7.830 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο με δυναμικότητα 679.100 δωματίων. Από το σύνολο των μονάδων περισσότερες από 5.580 λειτουργούν στις ΗΠΑ, πάνω από 1.000 στην Ασία και πάνω από 370 στην Ευρώπη. Επίσης, ο όμιλος έχει ισχυρή παρουσία στην Τουρκία.