Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ιταλίαςκ. Efisio Luigi Marras είχε ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) κ. Λεωνίδας Μπακούρας.
Στη συνάντησημε τον Πρέσβη της Ιταλίαςπαρευρέθηκαν στελέχη της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ο εμπορικός ακόλουθος της Ιταλικής πρεσβείας κ. Enrico Barbato, ο Επίτιμος Πρόξενος της Ιταλίας και Πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου κ. Χ. Σαραντόπουλος, ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σ. Φάμελλος, η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκηςκα Π. Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Χαλκηδόνας κ. Ι. Τσουκνιδάς, ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη κ. Ι. Καϊτεζίδης, καθώς και ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ κ. Μ. Γεράνης.
Στο επίκεντρο της συνάντησης, τέθηκε η επένδυση της Eniστην Ελλάδα μέσω της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ)για την ανάπτυξη των δικτύων διανομής φυσικού αερίου, ενώ συζητήθηκαν οι εφαρμογές συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG), η χρήση του φυσικού αερίου σε θερμοκήπια, καθώς και στην ηλεκτροπαραγωγή & συμπαραγωγή.

O Πρέσβης της Ιταλίαςκ. Efisio Luigi Marras,αναγνώρισε την αποτελεσματικότητα της ΕΔΑ ΘΕΣΣστη Βόρεια Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε στα περιθώρια διεύρυνσης, εμβάθυνσης και περαιτέρω ανάπτυξης και διείσδυσης του φυσικού αερίου, μέσω της χρήσης καινοτομίας και παροχής τεχνογνωσίαςαπό τη γειτονική Ιταλία στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ.
Την προηγούμενη ημέρα, στελέχη της ΕΔΑ ΘΕΣΣ παρέστησαν στην εκδήλωση που παρέθεσε το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, παρουσία του Πρέσβη της Ιταλίας κ.Efisio Luigi Marras, των τοπικών Αρχών, καθώς και επιχειρηματικών φορέων της πόλης.