Μετά την έκδοση του πλαισίου Ανάπτυξης Απομακρυσμένων Δικτύων Διανομής με χρήση Συμπιεσμένου / Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου από τη ΡΑΕ, αναμένεται εντός του 2018 να τροφοδοτηθούν με φυσικό αέριο τα Κουφάλια και η Χαλάστρα στη Θεσσαλονίκη, η Καλαμπάκα και η Ελασσόνα στη Θεσσαλία, αφούυπεγράφησανοι συμβάσεις παραχώρησης των χώρων από τους Δήμους στην ΕΔΑ ΘΕΣΣγια την τοποθέτηση των μονάδων αποσυμπίεσης φυσικού αερίου, με σκοπό την τροφοδότηση των ανωτέρω περιοχών.
Εντός Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου του 2018, θα τροφοδοτηθούν και οι περιοχές του Λαγκαδά, της Μηχανιώνας , της Επανομής, του Νέου Ρυσίου και του Τυρνάβου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Εταιρείας.
Επιπλέον, με εντυπωσιακούς ρυθμούς συνεχίζεται από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ η διείσδυση του φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία, καθώς κατά το 1ο Εξάμηνο του έτους έγιναν σχεδόν9.000 νέες συνδέσεις φυσικού αερίου νοικοκυριών και επιχειρήσεων, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 53% συγκριτικά με αντίστοιχο διάστημα τουέτους 2017.
Στόχο αλλά και δέσμευση της ΕΔΑ ΘΕΣΣαποτελεί η πρόσβαση στο δίκτυο του φυσικού αερίου σε όσο το δυνατόν περισσότερους καταναλωτές στις περιοχές της Αδείας.