Υπάρχουν κάποιες αποτυχημένες προσπάθειες δίαιτας, οι οποίες αγχώνουν περισσότερο όσους δεν τα καταφέρνουν και παράλληλα τους προβληματίζουν έντονα. Έτσι, το αδυνάτισμα και η σύσφιξη σώματος www.my-pharmacy.gr/sisfiksi-somatos/ γίνονται μια κουραστική και απογοητευτική διαδικασία. Πολλά άτομα που δεν είδαν τα επιθυμητά αποτελέσματα έπειτα από εξαντλητική δίαιτα, δεν ξαναπροσπάθησαν.

Η αρωματοθεραπεία αποτελεί έναν καλό σύμμαχο του ανθρώπου σε πάρα πολλά πράγματα που αφορούν την καθημερινή του ζωή. Η αίσθηση της όσφρησης διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο, όταν κάποιος έχει έντονη επιθυμία για φαγητό.

Τα αιθέρια έλαια βοηθούν με δύο διαφορετικούς τρόπους κάποιον που θέλει να χάσει πιο εύκολα το περιττό βάρος. Έχουν αποτελεσματική δράση στην καταπολέμηση της έντονης επιθυμίας για τροφή, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν σε ικανοποιητικό βαθμό το αίσθημα της κατάθλιψης και το άγχος που δημιουργούνται, όταν κάτι δεν πάει καλά σε μια δίαιτα. Αν συνδυαστούν με τις κατάλληλες ασκήσεις για κάθε σημείο του σώματος, τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη καλύτερα.

Αιθέρια έλαια όπως το περγαμόντο, το κύμινο, γκρέιπφρουτ, το τζίντζερ και το λεμόνι μας βοηθούν να καταπολεμήσουμε το αίσθημα της πείνας και την έντονη λαχτάρα για φαγητό. Επίσης πολύ ωφέλιμα είναι και το σανταλόξυλο, το πατσουλί, η βανίλια και η μέντα.

Ρίχνουμε μερικές σταγόνες σε ένα χαρτομάντηλο και εισπνέουμε κάθε φορά που έχουμε έντονη επιθυμία για να φάμε. Η εισπνοή πρέπει να γίνεται τρεις φορές και μετά από μικρό διάλειμμα, άλλες δύο, σε μια διαδικασία, που θα ήταν καλό να ακολουθηθεί χωρίς βιασύνη.