Το δέρμα του προσώπου έχει την τάση «να χαλαρώνει με το πέρασμα του χρόνου, με τις γυναίκες να είναι αυτές που δίνουν μεγαλύτερη βάση σε θέματα ομορφιάς και εξωτερικής εμφάνισης και αυτές που επιλέγουν τη σύσφιξη προσώπου από ένα σημείο και μετά.

Στις μέρες μας, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αντιμετωπιστεί η χαλάρωση που παρατηρείται στο πρόσωπο. Μία από αυτές είναι η καθημερινή γυμναστικά στους μύες του προσώπου, ακολουθώντας συγκεκριμένες ασκήσεις. Για το μέτωπο, βάλτε τα δάχτυλά σας πάνω από τα φρύδια και πιέστε το δέρμα προς τα πάνω. Επαναλάβετε δέκα φορές. Για τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια, πιέστε με τα δάχτυλα στις εξωτερικές γωνίες των ματιών ελαφρά το δέρμα προς τα πάνω και κλείστε σφιχτά τα μάτια σας για μερικά δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε δέκα φορές.

Για τα μάγουλα, πάρτε βαθιά εισπνοή, φουσκώστε τα μάγουλά σας και κρατήστε τον αέρα όσο αντέχετε. Μια παραλλαγή της ίδιας άσκησης είναι να μεταφέρετε τον αέρα αριστερά και δεξιά σε κάθε μάγουλο. Άλλη άσκηση είναι να κάνετε ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή να ρουφήξετε τα μάγουλά σας για μερικά δευτερόλεπτα.

Για τους μυς γύρω από το στόμα, κρατήστε το στόμα σας μισάνοιχτο και  χρησιμοποιήστε τους δείκτες των χεριών σας για να τραβήξετε τις γωνίες του στόματός σας. Κρατήστε για 2-3 δευτερόλεπτα αυτή τη στάση και στη συνέχεια χαλαρώστε. Επαναλάβετε δέκα φορές. Κάντε με έντονες κινήσεις ότι μασάτε και έπειτα σχηματίστε με τα χείλη σας το σχήμα των φωνηέντων, δίνοντας έμφαση στην προφορά τους.