Ο πονόλαιμος είναι ένα πρόβλημα που αφορά πάρα πολλούς ανθρώπους όλων των ηλικιών ανά τον κόσμο. Οι λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, καθώς και όλοι όσοι αντιμετωπίζουν διάφορες παθήσεις, όπως είναι το άσθμα και η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, έχουν περισσότερα προβλήματα.

Ο πονόλαιμος εμφανίζεται είτε μεμονωμένα είτε σε συνδυασμό με άλλα συμπτώματα. Εκδηλώνεται με μια δυσάρεστη αίσθηση σε όλη τη ζώνη του φάρυγγα και του λάρυγγα, είτε με την αδυναμία να καταπιούμε στερεές τροφές, υγρά ή ακόμα και το ίδιο το σάλιο μας. Στην τελευταία περίπτωση, τα συμπτώματα προειδοποιούν για την ύπαρξη μιας πιο σοβαρής κατάστασης.

Ας δούμε μερικές πρακτικές με τις οποίες μπορείτε να ανακουφιστείτε από αυτό το ενοχλητικό σύμπτωμα. Σε ορισμένα άτομα, κατά τη διάρκεια του παραγωγικού βήχα, υπάρχει έντονη δυσφορία. Αυτό τείνει να αυξηθεί περισσότερο τη νύχτα λόγω της στάσης που έχουμε στον ύπνο και η οποία ευνοεί αυτήν την κατάσταση.

Μια παραδοσιακή θεραπεία που οι περισσότεροι άνθρωποι, οι οποίοι την έχουν δοκιμάσει, έχουν δει καλά αποτελέσματα, είναι το ζεστό γάλα με κουρκούμη. Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, το συγκεκριμένο ρόφημα έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Πάρτε μερικές φαρμακευτικές καραμέλες ή παστίλιες. Κάποιες από αυτές περιέχουν συστατικά όπως δεξτρομεθορφάνη (ένα αντιβηχικό) ή βενζοκαΰνη (ένα αναισθητικό), ενώ άλλες φυσικά καταπραϋντικά συστατικά όπως μέλι, μενθόλη, έλαιο μέντας ή έλαιο ευκαλύπτου.

Υπάρχει και η λύση του γνωστού σε όλους μας Vicks, το οποίο μπορεί να μας ανακουφίσει από τους πόνους στο στήθος και στην περιοχή γύρω από τον λαιμό. Έτσι, θα μπορέσουμε να ησυχάσουμε για λίγες ώρες και να κοιμηθούμε για να ξεκουραστούμε.