Το αντηλιακό ματιών https://www.propharmacy.gr/kat/antiliako-matiwn/ αποτελεί ένα απαραίτητο μέσο προστασίας από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία, αλλά δεν είναι το μόνο. Όλοι μας θα πρέπει να δίνουμε μεγάλη προσοχή στην προστασία της επιδερμίδας μας και όχι μόνο, κάθε φορά που βγαίνουμε στον ήλιο.

Στην περιοχή του δέρματος γύρω από τα μάτια, η χρήση των εξειδικευμένων αντηλιακών προϊόντων, μπορεί να προσφέρει κάποια προστασία από ένα τμήμα ή τμήματα του φάσματος της υπεριώδους ακτινοβολίας, για συγκεκριμένο χρόνο, ανάλογο με τον τύπο του δέρματος και το προϊόν.

Συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας για τον καθορισμό του τύπου του δέρματός σας, του αντίστοιχου κατάλληλου σκευάσματος, του τρόπου εφαρμογής του και τις ιδιότητες αυτού, αλλά μην ξεχνάτε πως είναι σωστό να χρησιμοποιούμε τα αντηλιακά σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες προφυλάξεις και όχι ως το μοναδικό μέσο προστασίας.

Το ποσοστό των υπεριωδών ακτινών που αντανακλώνται στις λείες επιφάνειες είναι ιδιαίτερα υψηλό, παρότι αρκετοί δεν το γνωρίζουν. Επιφάνειες όπως το χιόνι, ο πάγος, το τσιμέντο, η άσφαλτος, το ήρεμο νερό, η άμμος και διάφορα αντικείμενα αντανακλούν σημαντικότατο ποσοστό της ακτινοβολίας που προσπίπτει σε αυτές.

Ακόμα και στην περίπτωση που το νερό δεν είναι ήρεμο, το ποσοστό της υπεριώδους ακτινοβολίας που αντανακλάται, θεωρείται σημαντικό. Η σκιά της ομπρέλας δεν μας απαλλάσσει από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ ούτε η συννεφιά παρέχει κάποια σιγουριά. Η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να περάσει μέσα από την ομίχλη και τα σύννεφα και μάλιστα σε μεγάλο ποσοστό.