Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα τους, πρέπει να κάνουν σε καθημερινή βάση έλεγχο, που θα τους βοηθήσει να παρακολουθούν την πορεία της ασθένειας τους και να την αντιμετωπίζουν με τον κατάλληλο τρόπο. Οι ταινίες μέτρησης σακχάρου contour next και οι μετρητές που τις συνοδεύουν είναι αξιόπιστα μέσα, τα οποία σας βοηθούν άμεσα.

Για να μπορέσουμε να ρυθμίσουμε σωστά το σάκχαρο, θα πρέπει να ξέρουμε σε ποια επίπεδα κυμαίνεται. Επειδή αυτό δεν μένει ποτέ σταθερό, αλλά μεταβάλλεται αρκετές φορές μέσα στην ημέρα, όλοι οι ασθενείς θα πρέπει να ξέρουν να το μετρούν μόνοι τους στο σπίτι.

Η μέτρηση γίνεται αφού χρησιμοποιήσουμε μια σταγόνα αίματος από το δάκτυλο και πρόκειται για μια πολύ απλή και εύκολη διαδικασία για μικρούς και μεγάλους. Η στοιχειώδης εκπαίδευση για τη χρήση των διαφόρων μετρητών, γίνεται από το άτομο που παρέχει το μετρητή (ο μετρητής είναι πάντα δωρεάν), που είναι συνήθως κάποιος συνεργάτης της κατασκευάστριας εταιρείας ή κάποια επισκέπτρια υγείας.

Οι ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 και παίρνουν μόνο δισκία για να είναι καλά ρυθμισμένοι, συνήθως αρκούν 2-3 μετρήσεις την εβδομάδα, αλλά όχι την ίδια ώρα της ημέρας κάθε φορά. Για παράδειγμα μια μέρα μπορούν να μετρήσουν τα επίπεδα του σακχάρου πριν το πρωινό, μετά από 2-3 μέρες να τα μετρήσουν δύο ώρες μετά το μεσημεριανό και τέλος μετά από άλλες 2-3 μέρες να τα μετρήσουν δύο ώρες μετά το βραδινό. Όταν υπάρχει απορρύθμιση (για παράδειγμα σε περιόδους που υπάρχει κάποια λοίμωξη), οι μετρήσεις θα πρέπει να είναι συχνότερες.