Η παραπάνω φράση αναφέρεται στο ιπποφαές, ένα από τα καλύτερα πολυτονωτικά σκευάσματα που κυκλοφορεί στην αγορά και μπορείτε να βρείτε με ένα κλικ σε κάποιο φαρμακείο online.

Οφείλει το όνομά του στα άλογα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όταν ο μεγάλος στρατηλάτης παρατήρησε πως όσα από αυτά είχαν τραυματιστεί, θεραπεύονταν, τρώγοντας τα φύλλα και τους καρπούς τού φυτού, με το τρίχωμά τους να δυναμώνει και να λάμπει.

Πρόκειται στην ουσία για μία υπερτροφή, αφού περιέχει ούτε λίγο ούτε πολύ 190 διαφορετικά συστατικά (αμινοξέα, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, ακόρεστα λιπαρά οξέα, φυτοστερόλες, και αντιοξειδωτικά. Αυξάνει με σίγουρο και φυσικό τρόπο την αντοχή του οργανισμού, ενισχύει σε μεγάλο βαθμό τη σωματική και πνευματική απόδοση, χαρίζει υγεία, δύναμη, αντοχή, ενέργεια και ευεξία και προσφέρει πλούσια και ποικιλόμορφη αντιοξειδωτική προστασία.

Το ιπποφαές ενδείκνυται για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Στο εμπόριο κυκλοφορεί τυποποιημένο σε δεκάδες προϊόντα. Αποστάγματα, βάμματα, χάπια, σκόνη, αποξηραμένοι ή κατεψυγμένοι καρποί, χάπια, λικέρ, αποξηραμένα φύλλα, εκχύλισμα, τσάι, μαρμελάδα, μπάρες δημητριακών, κουλουράκια, είναι μερικά μόνο από αυτά.

Ωστόσο, λόγω της στυφής γεύσης του δεν είναι εύκολο να καταναλωθεί ειδικά όταν είναι φρέσκο. Για αυτό οι περισσότεροι το λαμβάνουν ως συμπλήρωμα διατροφής.

Η καλλιέργεια του ιπποφαούς στη χώρα μας έχει ανοδικές τάσεις τα τελευταία χρόνια, αφού όλο και περισσότεροι αγρότες ενδιαφέρονται να επενδύσουν ακόμη και στη μεταποίηση του. Σε ένα φαρμακείο online θα βρείτε σίγουρα κάποιο σκεύασμα ιπποφαούς, που θα βοηθήσει τον οργανισμό σας σε καθημερινή βάση.