Το αντηλιακό για βρέφη είναι ένα μέσο προστασίας για την ευαίσθητη επιδερμίδα των μωρών και των μικρών παιδιών, που βοηθάει να μην υπάρξουν προβλήματα από την έκθεση στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία. Ωστόσο, η εφαρμογή του θα πρέπει να συνδυάζεται και με μία σειρά από διάφορους κανόνες.

Η Helan Linea Bimbi είναι μία σειρά από αντηλιακά και άλλα καλλυντικά προϊόντα, ειδικά σχεδιασμένα και μελετημένα για τις ανάγκες των μωρών και των μικρών παιδιών. Πρόκειται για σκευάσματα με φυτικά και βιολογικά συστατικά, που μπορούν να εφαρμοστούν άφοβα και στο πιο ευαίσθητο δέρμα.

Το παιδικό δέρμα, ειδικά αυτό των βρεφών κάτω του ενός έτους, έχει ιστολογικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά διαφορετικά από αυτά των ενηλίκων. Η κεράτινη στιβάδα είναι λεπτότερη, κάτι που σημαίνει πως το δέρμα είναι απαλό και βελούδινο, αλλά είναι ταυτόχρονα περισσότερο διαπερατό και ευαίσθητο σε εξωτερικούς παράγοντες.

Από τη βασική στιβάδα της επιδερμίδας, τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή μελανίνης είναι λιγότερα σε σχέση με αυτά των ενηλίκων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μικρότερη φυσική προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες.

Το παιδικό δέρμα διαθέτει μικρότερη ποσότητα κολλαγόνου, το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί μη ώριμο, ενώ έχει και σημαντικά λιγότερες ελαστικές ίνες. Χαμηλή είναι και η δραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων.

Η σύνθεση των λιπιδίων του δέρματος, ιδιαίτερα ενός νεογέννητου, είναι χαμηλότερη και διαφορετική από αυτήν του ενηλίκου. Το δέρμα είναι πλουσιότερο σε νερό (περίπου 75%), κάτι που το κάνει πιο διαπερατό, ενώ το pH του είναι ελαφρώς λιγότερο όξινο από αυτό του δέρματος των ενηλίκων.