Οι περισσότεροι από εμάς πέφτουμε στην παγίδα που μας επιφυλάσσει μια έξοδος για φαγητό σε μια ταβέρνα ή ένα εστιατόριο. Έτσι, συχνά πυκνά υποπίπτουμε σε λάθη που μας προσθέτουν πολλές θερμίδες και μας βάζουν εμπόδια στο αδυνάτισμα βότανα https://www.parapharmacie.gr/cat/adunatisma-botana.

Ας δούμε μερικές απλές οδηγίες που θα μας βοηθήσουν να τρώμε σωστά, ακόμη και όταν βρισκόμαστε σε ένα εστιατόριο, όπου οι προκλήσεις είναι περισσότερες. Αν η επιλογή που κάναμε από το μενού δεν ταιριάζει ακριβώς σε αυτό που υπάρχει στο διατροφικό μας πλάνο, μπορούμε να ζητήσουμε ευγενικά, να γίνουν κάποιες μικρές αλλαγές στο πιάτο μας. Για παράδειγμα οι τηγανητές πατάτες μπορεί να αντικατασταθούν από μια σαλάτα και το τηγανητό κοτόπουλο από ψητό.

Εφόσον γνωρίζουμε από πριν το μέρος όπου θα δειπνήσουμε, καλό θα ήταν να ψάξουμε στο διαδίκτυο και να βρούμε τα μενού που υπάρχουν, έτσι ώστε να διαλέξουμε με ασφαλή κριτήρια και ψυχραιμία το πιάτο που μας ταιριάζει. Συχνά έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, να παραγγέλνουμε βιαστικά κάποια φαγητά και να παίρνουμε περισσότερες θερμίδες, τρώγοντας τα.

Πολλές φορές τα ορεκτικά πιάτα και οι σαλάτες αρκούν για να μας χορτάσουν. Έτσι δε θα πρέπει να βιαζόμαστε και να παραγγέλνουμε εξ αρχής όλα τα πιάτα. Επιπλέον, οι μερίδες στα εστιατόρια είναι μεγαλύτερες από τις κανονικές και αρκετές φορές θα μπορούσαμε να φάμε δύο διαφορετικά ορεκτικά αντί για ένα κυρίως πιάτο. Με αυτόν τον τρόπο θα κερδίζαμε σε ποικιλία και θα καταναλώναμε λιγότερες θερμίδες.