Το σιρόπι για το βήχα είναι η συνηθέστερη επιλογή για όλες τις ηλικιακές ομάδες, στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, που πολλές φορές γίνεται εκνευριστικό.

Το φυτικό σιρόπι για το βήχα και τον ερεθισμένο λαιμό της Nutra LEAD περιέχει μέλι, θυμάρι, μάραθο, κισσό, βιταμίνη C και ψευδάργυρο, ενώ έχει γεύση πράσινου μήλου. Περιέχει στέβια για γλυκαντική ουσία. Βασίζεται σε ειδικά μελετημένη φόρμουλα για την καταπράυνση του ερεθισμένου λαιμού και τη μείωση του βήχα.

Το μέλι είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τα πολλαπλά οφέλη του στον οργανισμό. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Το θυμάρι, ο μάραθος και ο κισσός είναι φυτά με αναγνωρισμένη συμβολή στην υγεία του αναπνευστικού συστήματος και της στοματικής και φαρυγγικής κοιλότητας, ενώ η βιταμίνη C θεωρείται πολύτιμη για την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού τη χειμερινή περίοδο και την προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες. Από την πλευρά του ο ψευδάργυρος: συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Το συγκεκριμένο σκεύασμα λειτουργεί ως ισχυρό τονωτικό για την άμυνα του οργανισμού, εξασφαλίζει την υγεία του αναπνευστικού συστήματος και συνδράμει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ο ψευδάργυρος θεωρείται το μέταλλο με την υψηλότερη συγκέντρωση στο ανθρώπινο σώμα αμέσως μετά τον σίδηρο και το θυμάρι είναι το φυτό με τις περισσότερες ευεργετικές ιδιότητες για το βήχα και το κρυολόγημα, ενώ το μέλι έχει την ιδιότητα να καταπολεμά τα βακτήρια κι έτσι μπορεί να προστατεύσει από ευρύ φάσμα λοιμώξεων.