Τα μπιμπερό χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες, ανάλογα με το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα. Υπάρχουν όμως και άλλες κατηγορίες βάσει των οποίων, μπορούν να διαχωριστούν. Μία από αυτές είναι και η ηλικία του βρέφους.

Έτσι λοιπόν, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα, λανσάρουν στο εμπόριο μπιμπερό για νεογέννητα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό προϊόν που καλούνται να αγοράσουν οι γονείς όταν πάρουν το μωρό στο σπίτι τους.

Το τάισμα του νεογέννητου είναι μια διαδικασία που χρειάζεται υπομονή και ήρεμες κινήσεις. Εφόσον χρησιμοποιηθούν τα κατάλληλα προϊόντα, μπορούμε να ταΐσουμε τα μωρά με απόλυτα ασφαλή τρόπο. Έτσι, η όλη διαδικασία γίνεται φυσικά, ενώ παράλληλα διευκολύνεται ο συνδυασμός θηλασμού και ταΐσματος με μπιμπερό.

Τα νέας γενιάς προϊόντα μιμούνται πιστά το στήθος της μητέρας και το μωρό μπορεί να βάζει άφοβα τη θηλή στο στόμα και να πίνει το γάλα με άνεση και χωρίς να ζορίζεται. Για’ αυτό το λόγο εξάλλου, υπάρχουν και τα ειδικά πέταλα άνεσης. Αυξάνουν την απαλότητα και η θηλή δεν διπλώνει.

Στην αγορά υπάρχουν ακόμη και αυτοθερμαινόμενα μπιμπερό, τα οποία ζεσταίνουν το γάλα στους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου μόλις μέσα σε ένα λεπτό. Οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε διάφορες κατηγορίες μπουκαλιών (γυάλινα, πλαστικά με ή χωρίς λαβή, με ή χωρίς καμπύλη, από 50 έως 340 ml). Με τον τρόπο αυτό μένουν απόλυτα ικανοποιημένοι τόσο οι γονείς, όσο και το μωρό.