Τα δύο αυτά φρούτα μπορούν να καταναλωθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Εφόσον αυτό συμβεί στις σωστές ποσότητες, θα μας βοηθήσουν τόσο στο αδυνάτισμα, όσο και στη σύσφιξη στήθους www.my-pharmacy.gr/sisfiksi-stithous/ άλλα γενικά και στη σύσφιξη του σώματος. Το πρώτο είναι γνωστό για την αδυνατιστική του ικανότητα, ενώ το δεύτερο μας βοηθάει να μείνουμε χορτάτοι και γεμάτοι ενέργεια.

Η πικρή και όξινη γεύση του γκρέιπφρουτ οδηγεί πολλά άτομα στο να το απορρίπτουν. Ωστόσο, εκεί κρύβεται ένα μέρος της ωφέλιμης δράσης του κατά του λίπους. Περιέχει βιταμίνη C, κάλιο, φολικό οξύ, λυκοπένιο και φλαβονοειδή. Μειώνει τη χοληστερίνη, βοηθάει στην απώλεια βάρους, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και ενεργοποιεί άμεσα το μεταβολισμό. Τέλος, αποδίδει λίγες θερμίδες ανά μερίδα και έχει μια σειρά από οφέλη για την υγεία μας.

Το πορτοκάλι έχει γλυκιά γεύση και καταναλώνεται πιο ευχάριστα από μικρούς και μεγάλους. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, φολικό οξύ, υδατάνθρακες, βιταμίνη C και κάλιο. Παράλληλα, προσφέρει περισσότερες θερμίδες. Βοηθάει στη σωστή λειτουργία της καρδιάς και του εγκεφάλου, ενώ ταυτόχρονα προσθέτει άμεσα ενέργεια στον οργανισμό και βοηθάει όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη συσσώρευση λίπους κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς.

Το γκρέιπφρουτ συνιστάται σε δίαιτες που θέλουν πιο γρήγορη απώλεια βάρους, και αυξημένο μεταβολισμό. Χρειάζεται προσοχή από άτομα με κεφαλαλγίες και γαστρεντερικά προβλήματα και όσους έχουν οικογενειακό ιστορικό μελανώματος. Το πορτοκάλι προτιμάται από άτομα που θέλουν περισσότερη ενέργεια και ενυδάτωση του οργανισμού τους. Προκαλεί μεγαλύτερο κορεσμό και είναι κατάλληλη επιλογή για σνακ.