Άγχος, αδυνάτισμα και σύσφιξη σώματος https://www.mamacorner.gr/cat/susfiksi-swmatos είναι δύο έννοιες εχθρικές, που όμως ο σύγχρονος τρόπος καθημερινής διαβίωσης έχει φέρει στην ζωή πολλών ανθρώπων. Πολλοί πέφτουν στην παγίδα των προτύπων που προωθούν τα ΜΜΕ και δεν κατανοούν πως πίσω από αυτό που βλέπουν, υπάρχει μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Αυτό διαπιστώνεται όταν κάποιος από τους ανθρώπους με μεγάλη προβολή εμφανιστεί μακριά από τις κάμερες και τα φώτα της δημοσιότητας.

Ιδιαίτερα όσον αφορά τις γυναίκες, υπάρχει μια τάση να μοιάσουν με αυτό που βλέπουν ή έχουν ως είδωλο. Η έντονη αυτή επιθυμία οδηγεί πολλές φορές σε υπερβολές και αντί μια γυναίκα να καταφέρει να χάσει το περιττό βάρος και να αλλάξει θετικά την εικόνα της, καταλήγει να υποσιτίζεται και έχει μεγαλύτερα προβλήματα.

Η αποφυγή του άγχους, μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν ο άνθρωπος που θέλει να αδυνατίσει, κατορθώσει να πείσει τον εαυτό του πως πρέπει να χάσει τα περιττά κιλά για το καλό της υγείας του και όχι για λόγους εμφάνισης και προβολής. Ο καλύτερος φίλος του αδυνατίσματος είναι η γυμναστική. Η απώλεια βάρους σε συνδυασμό με τη σωστή καύση θερμίδων οδηγούν σε ένα όμορφο αποτέλεσμα, που φαίνεται ξεκάθαρα στις καθημερινές δραστηριότητες.

Σε άλλες πάλι περιπτώσεις και κυρίως στο γυναικείο πληθυσμό, υπάρχει η τάση έπειτα από μια κρίση άγχους, να ακολουθεί έντονη βουλιμία και καταστρατήγηση κάθε κανόνα υγιεινής διατροφής. Η ηρεμία και η σωστή ανάλυση των προβλημάτων που προκύπτουν, βοηθάει και στην αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.