Στις μέρες μας ένα καλό ηλεκτρονικό φαρμακείο δεν αρκείται στο να πουλάει τα συνηθισμένα προϊόντα που βρίσκουμε και στα συμβατικά φαρμακεία. Ακολουθώντας τις ανάγκες των καταναλωτών, διαθέτει και προϊόντα που συνήθως συναντάμε σε καταστήματα με βιολογικά είδη ή σε μπαχαροπωλεία και παντοπωλεία.

Ένα από αυτά είναι η κινόα. Στην εποχή μας καταναλώνεται συνήθως ως πρωϊνό, προσφέροντας πολλές θρεπτικές και ενισχυτικές ουσίες στον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά τη συναντάμε και σε άλλα πιάτα της ημέρας. Αποτελεί για πολλούς κύριο συστατικό σε δίαιτες για χάσιμο λίπους και κιλών. Την προτιμούν αρκετοί άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το ζάχαρο και τη χοληστερίνη.

Η κινόα περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη από οποιοδήποτε άλλο γνωστό μας δημητριακό, ενώ αντίθετα δεν περιέχει γλουτένη. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες συμπλέγματος Β, κάλιο, σίδηρο και ψευδάργυρο, μεταξύ άλλων. Σε διατροφική και πρωτεϊνική αξία πλησιάζει αυτή του κόκκινου κρέατος και των γαλακτοκομικών, έχοντας ωστόσο πολύ χαμηλότερα λιπαρά και καθόλου τοξίνες.

Θεωρείται ιδανική τροφή ειδικά για το πρωινό, που είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Μπορεί να καταναλωθεί σε λογικές ποσότητες τόσο από μικρούς όσο και από μεγάλους. Περιέχει λυσίνη, που την καθιστά ωφέλιμη για την ανάπτυξη και επιδιόρθωση των ιστών. Συνολικά, περιέχει και τα εννιά απαραίτητα για τον οργανισμό αμινοξέα και χαρακτηρίζεται ως τροφή υψηλής βιολογικής αξίας.

Χρησιμοποιείται ως πρωινό (σε βρασμένο γάλα με μέλι και κανέλα), ως αλεύρι σε μπισκότα, κέικ και πίτες, ως συμπλήρωμα σε σούπες και σαλάτες, συνδυάζεται με όσπρια ή μαγειρεύεται όπως το ρύζι και το κουσκούς.