Ο λόγος για τη βιταμίνη C, την οποία προτιμούν μικροί και μεγάλοι, αφού τη βρίσκουν όλοι σε τόσο μεγάλη ποικιλία τροφίμων, που είναι αδύνατο να μην αρέσει σε κάποιον. Εξάλλου, έχει πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες και περιέχεται στα περισσότερα συμπληρώματα διατροφής βιταμίνες.

H συγκεκριμένη θρεπτική ουσία είναι ευαίσθητη στη θερμότητα (το μαγείρεμα), το οξυγόνο, το φως, το νερό και τη μακροχρόνια συντήρηση. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να αξιοποιούμε σωστά όλα τα τρόφιμα που την περιέχουν για να μην χάνουμε τις πολύτιμες ιδιότητες που μας προσφέρει.

Οι επιστήμονες συμφωνούν πως για να έχει κάποιος άνθρωπος καλό ανοσοποιητικό σύστημα και να προστατεύεται σε μεγάλο βαθμό από αρρώστιες και μολύνσεις, η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι απαραίτητη. Είναι ένα από τα αγαπημένα συμπληρώματα διατροφής των αθλητών και όσων έχουν μεγάλο φόρτο εργασίας.

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια στη συγκεκριμένη ουσία και όπως τονίζουν οι επιστήμονες, αν κάποιος τρώει πέντε με εννιά μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά, τότε θα παίρνει περίπου 250 mg βιταμίνης C, ένα ποσοστό αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που είναι απαραίτητο σε καθημερινή βάση.

H ανεπάρκεια βιταμίνης C μπορεί να οδηγήσει στη συχνή εκδήλωση κρυολογημάτων και άλλων λοιμώξεων. Η υπερβιταμίνωση μπορεί να οδηγήσει σε στοματικές διαταραχές που συνοδεύονται από διάρροιες και πέτρες στα νεφρά, ωστόσο αυτές οι περιπτώσεις είναι πιο σπάνιες. Όλοι όσοι αποφασίζουν να πάρουν ένα συμπλήρωμα διατροφής, θα πρέπει να ενημερώσουν πρώτα τον γιατρό τους.